Інавгурація навчального року 2019-2020

Дев’ятого жовтня у ВДС Святого Духа відбулася урочиста інавгурація 2019-2020 навчального року. Урочистість розпочалась Євхаристією, яку очолив єпископ ординарій Леон Дубравський. Серед гостей були присутні ректор Києво-Житомирської семінарії о. Руслан Михалків, ректор Вінницької семінарії Redemptoris Mater о. Мирослав Цибульський, вихователь Митрополичої семінарії у Львові о .Петро Дохтич.

Єпископ Леон говорив про важливість Слова Божого, яке формує життя семінариста. Він порівнював семінарію до теплиці,  в якій семінаристи зростають у духовному та інтелектуальному вимірах. Ординарій підкреслив важливість спільної молитви та розарію.

Під час інавгурації прозвучала доповідь о. Олександра Халаїма на тему: «Євангелізація – перманентний стан Церкви». Євангелізація розпочинається від того, хто несе Радісну Новину. Слово Життя спонукає ділитися тим, що оживляє і приносить радість в житті кожного місіонера.

На завершення студент першого курсу Богдан Посмітюха отримав залікову книжку (index) з рук єпископа, з побажаннями крокувати дорогами святості. Традиційно усі присутні заспівали урочистий студентський гімн « Gaudeamus » і зробили спільну фотографію.