Єдність із Христом через Сповідь та Євхаристію

Саме під таким гаслом з 26 по 28 жовтня, проходив перший у цьому році з’їзд міністрантів у нашій семінарії. У цій зустрічі взяло участь 47 міністрантів з різних парафій нашої дієцезії, найбільше – з Козлівки та Мурафи. Зустріч розпачалася спільною вечерею, після якої відподальний за з’їзди міністрантів кл. Валерій Гідзіль привітав усіх учасників, ознайомив їх з розпорядком зустрічі, а також із життям нашої семінарійної спільноти. На завершення дня відбулась Адороція Пресвятих Дарів поєднана із іспитом совісті та притчею про блудного сина.

  Наступного дня клерики підготували для хлопців три цікавих уроки. Перший з них провів кл. Едуард Василенко на якому розповів про Важливі елементи Святої Меси. Другий урок який був присвячений євхаристійним чудам, провів семінарист Ростислав Мантачка. Натомість третій урок був присвячений міністрантському служінню біля вівтаря та практиці цього служіння, провів його клерик Віталій Гідзіль.

  Центральною подією суботнього дня була свята Меса о 12 годині. Котру очолив о. Ярослав П’яста, у співслужінні з ректором семінарії о. Віктором Білоусом та духовним отцем Станіславом Козьолом. Перед Месою міністранти мали змогу примиритися з Богом у таїнстві Сповіді.

Після обіду хлопці могли провести час із семінаристами, переглянути мультфільм створений на основі містичних об’явлень св. Фаустині щодо Євхаристії. Також міністранти відвідали Інститут Богословських Наук, де отець ректор Олег Жарук провів екскурсію і розповів про засновника о. Анджея Мацьонґа.  Після вечері міністрантів очікував веселий вечір організований клериками Артковським Михайлом та Котюжанським В’ячиславом. Опісля ж у семінарійній каплиці разом із семінаристами відбалася Адороція та спільна молитва розарію.

  Зустріч закінчилася у неділю ранковою Месою та сніданком. Наша семінарійна спільнота щиро запрошує усіх міністрантів починаючи від 9 класу на наступну зустріч, яка відбудеться з 15 по 17 лютого 2019 р.

Кл. Мантачка Ростислав