З’їзд римо-католицьких семінарій України

«Громада вірних мала одне серце й одну душу»(Ді 4,32)

lviv 4У Львівській архідієцезії з 21 по 22 квітня відбувся з’їзд римо-католицьких семінарій України.

Це вже третій рік поспіль семінаристи Городоцької, Ворзельської,  Брюховичської семінарій, а також клерики з неокатехуменальної спільноти, які навчаються у Ворзелі та Вінниці, зібралися разом, щоб спільно молитися, розважатися та ділитися радістю свого покликання.

Зустрічзібрала близько 100 семінаристів. Програма почалася о 17:00 Святою Месою, головним целебрансом якої був єп. Мар’ян Бучек. Він звернувся до семінаристів із проповіддю, в якій зазначив, що найважливішим у семінарійній формації є особистий контакт із Богом, також єпископ говорив про відповідальність семінариста за своє покликання. Після Меси семінаристи мали можливість слухати свідоцтво австрійського місіонера пана Годфріда: він розповідав про Меджугорські об’явлення Божої Матері та їхню роль в житті пересічних людей.

Цього ж дня семінаристи разом зі своїми вихователями брали участь у веселому вечорі,lviv 2 на якому був також присутній архієпископ Петро Мальчук. День підсумувала Адорація Пресвятих Дарів та Комплета.

Наступний день почався Ранішньою та медитацією. Важливим елементом програми була спільна Свята Меса у Львівській катедрі під головуванням архієпископа Мечислава Мокшицького. На ній також були присутні архієпископ Петро Мальчук та єпископи Леон Дубравський, Віталій Скомаровський, Леон Малий та Мар’ян Бучек.

Після Меси всі знову повернулися до Брюховичів та слухали конференцію про цінність та важливість священицького служіння. Конференцію виголосив настоятель парафії у Чорткові.lviv 7

Після обіду відбувся турнір із футболу між командами Городка, Ворзеля, Брюховичів та Вінниці (Redemptoris Mater). Перемогу здобули семінаристи з Городка, у фінальному змаганні вони перемогли брюховичських семінаристів з рахунком 1:0. Після нагородження учасників був обід на природі, де семінаристи та вихователі мали можливість поспілкуватись та обговорити зустріч.

lviv 1

lviv 3lviv 5lviv 6lviv 8lviv 9lviv 10lviv 11lviv 12lviv 13lviv 14lviv 15lviv 16lviv 17lviv 18lviv 19Текст: дк. Ростислав Грабовський

Фото: кл. Віталій Карпусь