Апостольство покликань

      
Апостольство покликань

        Апостольство покликань – це гурт, заснований у стінах Вищої Духовної Семінарії Святого Духа в м. Городок незадовго після її відкриття. Головним завданням гурту (від заснування і дотепер) є розповсюдження християнства та його ідеалів серед людей доступним для них способом, тобто через музику та різні зустрічі. Формат самої музики постійно змінюється. Цьому дуже сприяють нові можливості, музичні вподобання аудиторії та, насамперед, вподобання самих учасників гурту та їхніх цензорів. Велика увага приділяється також і текстам гурту, які, не зважаючи на різноманітність жанрів, завжди скеровують серце до Господа. Головним генератором ідей «Апостольства покликань» учасники гурту вважають Святого Духа, який і пише і виконує твори через людей.

         Апостольство покликань – це не комерційний проект, тому головним спонсором і меценатом гурту є добродії та ректорат семінарії.

       Головним цензором, продюсером та директором гурту є ректор семінарії о. Олександр Язловецький.

         Назва «Апостольство покликань» з’явилася недавно. Не тому, що раніше назва когось не влаштовувала, просто ніхто над цим не задумувався, оскільки не було потреби. Між собою семінаристи та викладачі називали гурт просто одним словом «Powołaniówka» (це польське слово, яке загалом і виражало головне завдання гурту). Мабуть, вперше семінаристи зіткнулись з проблемою назви, коли почався запис першого студійного альбому. Спільними силами за зібрані закордоном кошти гурт «Powołaniówka» у складі тоді ще семінаристів О. Коцюра, С. Хитрого, В. Кирилюка, М. Крата, Р. Кримського, записав перший і поки що єдиний альбом. Оскільки назва «Powołaniówka» була просто побутовим означенням, семінаристи підписали свій гурт «Іхтіс». Але, на жаль, диск довго не міг вийти на загал через брак коштів на видання, тому залишався віртуальним. Пройшло трохи часу, склад повністю змінився. Гурт знову продовжив активну діяльність і на одному з концертів організатори вимагали запропонувати якусь раціональну назву. І тодішній фронтмен гурту Я. Росочинський вперше вжив назву «Апостольство покликань», що відтоді закріпилась за гуртом. Через деякий час побачив світ і диск під назвою «Іхтіс», але на той час всі знали гурт як «Апостольство покликань».

Тепер «Апостольство покликань» проводить активну концертну діяльність, а також займається підготовкою до запису нового матеріалу, тому буде дуже вдячний за будь-яку допомогу.

Щоб запросити гурт на концерт, потрібно зв’язатися з ректором, і якщо у семінарійному плані немає жодних подій, то «Апостольство покликань» залюбки виступить у вашому місті.

 

Прослухати пісні гурту Апостольсьво Покликань можна тут і зараз: