Прогулянка по семінарії

семінарійні будинки

Семінарійний будинок складається з двох поєднаних між собою корпусів. Семінарія почала функціонувати у 1991 році. Раніше в приміщенні семінарії був дім милосердя (дім для літніх людей): про це та інші факти з історії семінарії можна знайти в рубриці «історія».

семінарійна фурта

При вході до семінарійного будинку ми потрапляємо на вахту, де чергує семінарист. Він радо відповість на ваші запитання та допоможе знайти ту чи іншу особу. На вахті чергування відбуваються цілодобово, зранку і до обіду чергує на вахті світська особа, оскільки в семінаристів проходять заняття, а після обіду заступає семінарист. Щочетверга та щонеділі чергують тільки семінаристи, бо в ці дні немає занять.

Вітальня

Оскільки до семінарії не можна заходити світським людям, семінарист, який чергує на вахті, запропонує зачекати на ту чи іншу особу у вітальні, яка знаходиться ліворуч від центральних сходів.

Їдальня

Навпроти вітальні розташована їдальня, в якій снідають, обідають та вечеряють семінаристи.

Їдальня для викладачів та вихователів

Трохи далі знаходиться їдальня, де підкріпляються наші вихователі та викладачі.

Кухня

Далі розташована кухня, де кухарки готують їжу.

ДРУГИЙ ПОВЕРХ

вхід в каплицю та коридор другого поверху

Виходячи по сходах на другий поверх семінарії натрапляємо на кімнату отця ректора. Паралельно каплиці проходить коридор, який поєднує два корпуси.З правої сторони від центральних сходів знаходяться кімнати в яких живуть семінаристи та дві кімнати в яких проживають викладачі. Також у цій частині знаходиться бухгалтерія та захристія.

каплиця

Далі йде семінарійна каплиця, в якій семінаристи, починаючи з першого курсу і старші, проводять час на молитві та беруть участь у щоденній Євхаристії.

коридор другого поверху

По лівій стороні від сходів тягнеться коридор, який поєднує два корпуси. В його кінці знаходиться дошка оголошень. Далі йдуть кімнати викладачів та гостинні кімнати.

ТРЕТІЙ ПОВЕРХ

семінарійні хори

Піднявшись на третій поверх натрапляємо на хори семінарійної каплиці, де під час літургії та інших молебнів перебувають черговий кантор та органіст.

кімната духовного отця   

Також на третьому поверсі знаходиться кімната нашого духовного отця. На цьому ж поверсі знаходяться кімнати в яких проживає більшість семінаристів і кімната для єпископа.

ЧЕТВЕРТИЙ ПОВЕРХ

навчальна аудиторія та редакція газети «Голос Семінарії»

На четвертому ж поверсі знаходяться три навчальні класи та побутові кімнати, серед яких: декораторська, кімната музичної групи, ксеровня, яка одночасно є кімнатою, де працюють над створенням семінарійної газети «Голос Семінарії». Навпроти ксеровні знаходиться котельня.

Мала каплиця

В старому корпусі знаходиться мала каплиця в якій переживають Службу Божу та інші молебні вступний курс.

читальний зал та комп‘ютерний клас

Біля малої каплиці знаходиться читальний зал де також є комп‘ютери за якими працюють семінаристи.

Вступний курс

Спустившишь на поверх нижче натрапляємо на кімнати вступного курсу.

бібліотека та книжковий магазин

Біля кімнат вступного курсу знаходиться бібліотека, в якій семінаристи беруть в користування літературу. Також біля бібліотеки є книжковий магазин, де знаходиться духовна література, яку купують всі бажаючі.

навчальна аудиторія та кімната дияконів

В семінарії є сім навчальних класів, для кожного з курсів. Чотири знаходиться в старому корпусі, там же знаходяться навчальні аудиторії та кімнати для дияконів (шестикурсників), а на другому крилі гостинні кімнати та кімнати викладачів чи вихователів, а також котельня. Також з лівого крила старого корпусу на першому поверсі живуть сестри, які готують на кухні і працюють в бібліотеці.