Коляда в семінарії

Колядка – це метод катехизування

   Bishop kolada 6В свято Стрітення Господнього Свята Церква відзначає день богопосвяченого життя. Так як Йосиф та Марія жертвували Богу свого Сина, так і деякі особи посвячують своє життя Христу. Цього дня наша семінарійна спільнота мала можливість приймати пастиря Кам’янець-Подільської дієцезії Леона Дубравського.

    Зібравшись в каплиці, разом з єпископом та деякими викладачами семінарії, ми співали колядки адже згідно традиції, колядки співаються саме до 2 лютого. 

Bishop kolada 5    Між співом єпископ розповідав різні історії зі свого життя. Особливо цікаво було послухати, як він, ще будучи в семінарії в Ризі (як він сам сказав «років 50 тому»), разом з іншими семінаристами, в періоді Різдва Христового, кожного вечора збиралися і співали колядки. За словами отця-єпископа, за допомогою колядки можна катехізувати людей, адже там є вся теологія. А на закінчення єпископ повчав нас, семінаристів: «Семінарія – це теплиця. Якщо ви тут якнайбільше зарядитесь Божим світлом та Його святістю, тим більше зможете промінювати в світі і бути сіллю землі». На закінчення ми отримали Боже благословення через руки пастиря нашої дієцезії, а також шоколадки і цукерки:).

Текст: дк. Євген Фізер
Фото: кл. Віталій КарпусьBishop kolada 2Bishop kolada 3Bishop kolada 4Bishop kolada 1