Осінні реколекції 2015

«Хто ти такий? Що ти кажеш про себе?»

recolekcii 2015 osin 2Над цим питанням і над багатьма іншими роздумували семінаристи на протязі чотирьох днів під час осінніх реколекцій, які відбувались в духовній семінарії в Городку з 29 вересня по 3 жовтня. «Відповідь про кожного з нас є в Божому Слові» – сказав о. Павло Одуй з ордену Братів Менших конвентуальних, який провадив семінаристів під час духовних вправ.

Реколекції в семінарії – це особливий час занурення в себе.recolekcii 2015 osin 4 Кожен семінарист має багато часу, щоб замислитись над своїми відносинами з Богом, своїм покликанням, чому він зараз тут і що Бог від нього очікує. На конференціях ми роздумували над такими темами: «буря в житті»,  молитва, як боротися зі спокусами, успіх у священстві, як відкрити свої здібності. Кожного дня ми адорували Ісуса в Пресвятих Дарах, старалися слухати Його.recolekcii 2015 osin 10 «Ми часто помиляємося, бо не радимося з Богом»  –  сказав отець-реколекціоніст. В п’ятницю ми переживали так званий «покутний день». Що це означає? ОтецьПавло під час проповіді сказав: «Покайтеся у своїх гріхах, але не бійтеся, бо Бог є Любов!». Хресна дорога і сповідь були особливими цього дня.

recolekcii 2015 osin 15Кульмінацією кожного дня була Пресвята Євхаристія. Під час проповідей отець роз’яснював частини Святої Меси. Наприклад, він наголосив, що приймаючи Святе Причастя не тільки ми приймаємо Тіло Ісуса, але також Ісус приймає наше тіло. З цього випливає, що Ісус досвідчує людські страждання. «Не можемо сказати, що Ісус не знає що ми переживаємо. recolekcii 2015 osin 3Бо в моменті Причастя Він переживає те, що ми переживаємо». І навпаки, приймаючи Тіло Христа, ми приймаємо Його святість, справедливість, чистоту і любов.

На завершення реколекцій, тобто в суботу, семінаристи Vкурсу отримали кандидатуру. Кандидатура – це ствердження Церкви, що даний кандидат надається до таїнства свячень. Святу Месу очолив єпископ-помічник Кам’янець-Подільської дієцезії Радослав Змітрович. Разом з ним співслужили професори та вихователі семінарії.recolekcii 2015 osin 1

Кандидатами до свячень дияконату та пресвітерату стали:

Байдацький Олег

Пацьора Микола

Станіслав Олег

Чулаєвський Леонід

Текст: дк. Євген Фізер

Фото: кл. Віталій Карпусьrecolekcii 2015 osin 8recolekcii 2015 osin 6recolekcii 2015 osin 9recolekcii 2015 osin 11recolekcii 2015 osin 12recolekcii 2015 osin 13recolekcii 2015 osin 14recolekcii 2015 osin 7

recolekcii 2015 osin 5