Міністранти в семінарії

Зустріч міністрантів

1 7З 27 лютого по 1 березня наша семінарія мала змогу прийняти міністрантів з різних куточків Кам’янець-Подільської дієцезії. Це вже другий з’їзд у цьому навчальному році. Якщо у листопаді приїхало 54 міністранти, то у ці дні – 75. Це гарна нагода разом поспілкуватись, повеселитись, порозмовляти на духовні та особисті теми, а також – прославити Бога.

Оскільки зараз Церква переживає період Великого Посту, темою зустрічі було «Страждання». Ця тема сьогодні досить актуальна та близька багатьом людям, особливо нам, українцям. Семінаристи підкреслили, що страждання – невід’ємна складова християнського життя. Також говорили про важливість прийняття хреста у своє життя.1 2

У п’ятницю ввечері, після приїзду міністрантів, відбувся молебень Хресної дороги. Після нього хлопці, втомлені дорогою, пішли відпочивати. Варто зауважити, що вони ночують у класах, в яких семінаристи навчаються.

Суботній день для міністрантів розпочався о 6.45, одразу після підйому були ранкові молитви та сніданок. Повні сил та енергії хлопці пішли на уроки. Як правило, хлопці мають 3 уроки, які допомагають краще зрозуміти тему зустрічі. Перший урок був присвячений стражданню в загальному, другий – цінності страждання, третій – пасхальному Триденню. Центральною подією дня була Євхаристія. Підкріпившись духовно, хлопці пішли на обід. І, нарешті, трішки вільного часу… А далі ще активніше: біблійна вікторина, зустріч зі вступним курсом, ділення в групах – і це все було ще до вечері.

1 1Після вечері міністранти дивились фільм, зробивши певні висновки, пішли до каплиці, де на них чекав Ісус у Пресвятих Дарах. Під час адорації була молитва до Святого Духа, а також молебень про мир в Україні. Реколекції закінчились недільною Святою Месою, після якої всі повернулися до своїх домівок.

Щиро дякуємо усім, хто допоміг організувати цю зустріч. Особлива подяка вам, дорогі міністранти, за активну участь. Запрошуємо вас на наступну зустріч, яка відбудеться з 1 по 3 травня 2015року.

Текст кл. Мирослав Войцехівський

Фото кл. Віталій Карпусь

 1 91 51 31 6