Після довгих літніх канікул…

І знову до навчання

 

1 123 вересня є важливим днем для семінаристів городоцької семінарії, бо саме цього дня в нас розпочався 2014-2015 навчальний рік. Формацію до священства розпочало 37 семінаристів, ще 10 перебувають на різних практиках на парафіях.

 

 Радістю семінарійної спільноти є шестеро молодих хлопців, котрі вперше як семінаристи переступили поріг семінарії. Ними є:

Мординський Юрій з парафії Св. Миколая смт. Чернівці;

Басістий Олександр з парафії Пресвятого Серця Ісуса с. Федорівка

Варгатюк Віталій з парафії Непорочного Зачаття ПДМ с. Мурафа

Мазяр Олександр з парафії Св. Миколая смт. Чернівці

Шклярук Ігор з парафії Св. Архангела Михаїла м. Дунаївці

Шалавінський Станіслав з парафії Св. Йосифа с. Красне

Також цього року дещо змінився керівний склад нашого навчального закладу, новим ректором став о. Олександр Язловецький, який до цього часу виконував функцію економа, натомість тепер цю посаду займає о. Тарас Вдовченко, який до цього часу працював вікарієм парафії св. Франциска, що у м. Вінниці. Віце-ректором став о. Вадим Паркін, натомість відповідальним за дисципліну є о. Денис Флік.1 2

З вдячністю згадуватимемо багаторічне служіння двох духовних отців: о. Ришарда Федерчика та о. Миколи Невського. Замість них духовним отцем призначено о. Марціна Янкєвіча з Люблінської дієцезії, що у Польщі.

Кожній людині Бог дає місію, яку вона має виконати у своєму житті. Семінарист має стати особливим слугою Ісуса Христа і проповідником Доброї Новини, тому ми просимо про молитву, щоб Господь допоміг використати всі можливості для доброї підготовки до цього величного завдання.

кл. Ростислав Грабовський