День Захисту Життя

ДЕНЬ ЗАХИСТУ ЖИТТЯ

den zahystu zytia 7Минулої суботи та неділі, тобто 22-23 березня, в Кам’янці-Подільському відбувся «День Захисту життя». Це молитовна зустріч, присвячена збереженню життя дитини. Уже декілька років поспіль під час Великого Посту цю зустріч організовує парафія Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії з с. Писарівка. У ці дні до кафедрального храму свв. Апостолів Петра і Павла приїжджають вірні з багатьох парафій нашої дієцезії, а також із різних куточків України, а навіть гості з Польщі.

 

Як завжди, в цей особливий день привозять реліквії якогось святого, який особливо дбав про людське життя. Цього разу це були мощі брата Альберта. Цей великий святий піклувався про найбідніших людей, доглядав за обігрівальнями, де збирались безхатченки, годував їх… Брат Альберт показав нам, яке цінне людське життя, і що ніхто не має права його забрати. Він заснував чоловіче і жіноче згромадження, які до сьогодні дбають про бідних людей. Саме сестри альбертинки привезли мощі святого Альберта до Кам’янця-Подільського.den zahystu zytia 4

Програма розпочалася урочистою процесією і внесенням реліквій св. Брата Альберта Хмельовського. Після цього була конференція про життя святого Альберта, яку провела генеральна настоятелька сестер альбертинок. Після конференції диякон Микола Лучинський провів молитву Розарію, роздуми якого були складені на основі життя святого Альберта. Після обіду, о 15 годині, вірні пройшли Хресну Дорогу.den zahystu zytia 9 Особливою вона була тому, що різні люди давали свідчення про збережене Богом людське життя. Слухаючи такі історії, кожен розуміє, що Господь є поруч, що ніколи не покидає своїх дітей. О 18.00 єпископ Леон Дубравський служив святу Євхаристію, під час якої заохотив присутніх бути добрими до всіх людей, в кожному бачити Ісуса Христа, як це робив брат Альберт. Після Святої Меси була зустріч молоді, спілкування та фільм про святого Альберта. Зустріч завершилась ранішньою Літургією, якій передувало нічне чування перед Пресвятими Дарами.

Для кожного з нас це був добрий час, щоб ще раз пригадати і усвідомити вартість життя. Тільки Господь є його Володарем. Ми християни повинні пригадувати про це сучасному світові.

Текст: кл. Мирослав Войцехівський

Фото: кл. Вадим Здоровden zahystu zytia 1den zahystu zytia 2den zahystu zytia 3den zahystu zytia 6den zahystu zytia 8den zahystu zytia 11den zahystu zytia 5den zahystu zytia 10