МІністрантура

МІНІСТРАНТУРА

 

11 1У кожній парафії нашої дієцезії є міністранти, які виконують певні обов’язки у служінні біля Господнього вітаря під час Святої Літургії або інших літургійних діях. Більше того –  життя парафії тісно пов’язане з міністрантами. Пропоную вам ознайомитись із життям міністрантів парафії Христа, Царя Всесвіту, що у місті Хмельницькому (Виставка).

   Розпочнемо із зустрічей для міністрантів, котрі відбуваються щосуботи: о 16.00 – для молодших, о 17.00 – для старших. Цього року для старших і молодших міністрантів зустрічі проводить кл. Олег Жарук. Початок року, тобто вересень, характеризувався двома подіями: 1) обранням презеса і віце-презеса (старшого міністранта і його помічника), яких обирають самі міністранти;  2) новими міністрантами.

 

11 2Цього року вдруге поспіль презесом став Карвацький Юрій, а його заступником – Константінов Микола. Першим завданням презеса і віце-презеса стало приготування кандидатів до міністрантського служіння та посвяти у міністранти. Урочиста посвята традиційно відбулася під час Служби Божої, 18 вересня, у спомин св. Станіслава Костки, покровителя міністрантів.

11 4Наступним завданням стало пригадати міністрантам про їхні обов’язки та навчити нових хлопців виконувати різні функції під час Служби Божої. В парафії Христа Царя міністранти повинні виконувати наступні обов’язки: служити під час Святої Меси один раз у будні дні та у неділю, а також відвідувати зустрічі для міністрантів. Якщо хлопці не виконують їх, презес або віце-презес визначає «покарання» у вигляді одного тижня заборони служіння або ж покараний наступного тижня повинен прийти на дві Служби Божі у будні дні. Крім того, в парафії міністранти, зокрема старші, мають і додаткові обов’язки: допомога в організації Різдвяних та Пасхальних свят. У вересні 2010 року з ініціативи кл. Олега Жарука була створена християнська футбольна команда “Сіон”. Майже всі гравці “Сіону” – міністранти. Зараз міністранти дуже задоволені, що вони можуть служити Богу і займатись своїм улюбленим видом спорту разом зі своїми друзями-парафіянами. Звісно, за це все велика подяка Богу, Який діє через о. Петра Міщука і кл. Олега Жарука, котрі гуртують хлопців разом на славу Божу.

 11 329 січня відбувся День Зосередження для міністрантів парафії Христа, Царя Всесвіту, організований кл. Олегом Жаруком за підтримки отця настоятеля. Ця зустріч зібрала 40 міністрантів з 66. Міністранти з нашої парафії є також активними учасниками зустрічей, які організовує Городоцька семінарія.

Отож, міністрантське життя парафії Христа Царя Всесвіту, що в Хмельницькому, надзвичайно активне та цікаве, що дає змогу залучити все більше і більше нових міністрантів до служіння Богу.

Карвацький Юрій