Враження від Зустрічей

 ВРАЖЕННЯ ВІД ЗУСТРІЧЕЙ

3 1Константінов Петро, Хмельницький, 17 років, приїхав 11ий раз.

Петро чи подобаються тобі зустрічі для міністрантів, і чому?

Так подобаються. Бо я на цих зустрічах можу відійти від своїх домашніх, повсякденних проблем і трохи більше задуматись над своїм життям. Задуматися над тим, що мені потрібно робити і яка насправді Божа воля щодо мене.

Що нового ти пізнав у цих зустрічах?

Насправді багато! Кожного разу це якби перший. Вкотре приїжджаю і пізнаю щось нове для себе, безпосередньо як хлопець, який хоче пізнати свою дорогу, і також звичайно як міністрант, який хоче здобувати якісь нові знання.

З якою метою ти приїжджаєш на зустрічі для міністрантів?

Ну звичайно зрозуміти своє покликання у житті, тому що я вважаю це найголовніше в житті кожного. Тому стараюсь їх переживати якнайкраще. І також мета як міністранта, здобути якісь знання.

А що найбільше тобі подобається на міністранських зустрічах?

Подобається насправді дружня атмосфера. Можу приїхати, і не знаючи навіть людини, можу вільно з нею спілкуватись. Відчувається така братська атмосфера серед клериків, так само знайомлюсь з іншими, з якими можу цікаво порозмовляти.

3 2Островський Антон, Жмеринка,15 років, приїхав2 раз.

 Антон , чи подобаються тобі зустрічі для міністрантів, і чому?

Так подобаються! Подобаються тим, що, наприклад, приїжджаєш сюди, і можеш щось нове взяти у своє життя, нові знайомства, збагатитися духовно. Можна задуматись над тим, чи змінити щось у своєму житті, задуматись про покликання.

Що нового ти пізнав на цих зустрічах?

Я більш глибше пізнав Бога, відкрив для себе сенс свого життя, сенс молитви. І з кожним разом, все більше і більше, стараюсь менше грішити. При кожній зустрічі прагну ставати кращим.

З якою метою ти приїжджаєш на зустрічі для міністрантів?

Взяти щось нове собі, розпізнати самого себе, Бога. Також розпізнати своє покликання в житті.

Що тобі найбільше подобається на міністранських зустрічах?

Найбільше подобаються співи. Дуже гарно тут співають, а хто співає, той двічі молиться. І через спів ми можемо ввійти у щось вище, що нас приведе до Бога.

 

3 3Аліксійчук Сергій, Кам’янець-Подільський, 18 років, приїхав 2 раз.

Сергій, чи подобаються тобі зустрічі для міністрантів, і чому?

Звичайно зустрічі подобаються. Я зараз дуже часто буваю на зустрічах з молоддю у нас в катедрі. І там звичайно інший зовсім спосіб пізнання Бога. І методика там також інша. Оскільки я міністрант, я хотів би трохи глибше пізнати Бога. Тут нам розповідають про Біблію, про Бога, все інше, як для міністрантів. І тому коли сюди приїжджаю, то їду з радістю, знаючи що тут мене чекають як міністранта.

Що нового ти пізнав у цих зустрічах?

Звичайно, коли я приїхав сюди перший раз, це було у листопаді 2008 року, мені сподобалася лекція клерика Вадима Василевського. Це була лекція про Слово Боже. Мені дуже ця лекція запам’яталась. Після цього я вже більше почав читати Святе Письмо, читаю майже щодня. І мені стало простіше жити. Ось, наприклад, сьогодні мені сподобалась лекція про жертву – «Хрест у моєму житті», яку провадив клерик Ярослав Росочинський. Він нам подав наглядний приклад нашого життя. Я зрозумів коли я грішу, або коли я можу прославляти Бога.

З якою метою ти приїжджаєш на зустрічі для міністрантів?

Коли я приїхав сюди в перше, моєю метою було побачити як живуть клерики, а саме я хотів пізнати: чим вони займаються? Як проводять вільний час? Тоді, звичайно, я не звернув уваги на всю програму, котра була зроблена бездоганно. Тоді я все таки звернув увагу на життя клериків, і мені дуже сподобалось. У мене тоді виникло бажання самому стати клериком.

Що найбільше тобі подобається на міністранських зустрічах?

Ну, це веселий вечір, звичайно. Також особливо велику роль для мене відіграють лекції. Оскільки я ще людина молода, необізнана, то мені поки дуже добре було б дізнатися ким є Бог, і що Він для мене може зробити, що я від Нього можу очікувати. Пізнати як я можу нести хрест від Бога, який Він на мене кладе.