Симпозіум в Інституті Богословських Наук

 

Біблійний симпозіум «Біблія в культурі світу»

  

1 4

2 травня 2013 року в Інституті Богословських Наук, що в Городку відбувся 10-й симпозіум на вище згадувану тему. Симпозіум розпочався о дев’ятій годині конференцією о. проф. др габ. Томаша Єльонка (Краків) на тему: «25 симпозіумів – дороги співпраці науковців з Пльщі, Словаччини, України і Чехії». О. Томаш розповів історію симпозіумів, їх ціль та значення. Далі наступну конференцію мав о. др. Януш Анжеєвський ОР (Ялта) та тему: «Марія та Церква у 12-му розділі Апокаліпси». Слідуючу конференцію представила пані др. Анна Марія Вайда (Краків) тема якої звучала: «Апфілія, адресат листу до Філемона». І далі ми слухали конференцію нашого викладача та вихователя о. ліц. Домініка Яцкова: «Прославлення чоловіколюбного Бога у 4 бесіді на Книгу Буття св. Іоанна Золотоустого». Після цих чотирьох конференцій всі учасники симпозіуму мали час на перерву під час якої смакували чай з тістечками.

Після перерви було ще чотири конференції, першу презентувала пані мгр. Ельжбєта Ібкова (Краків) на тему: «Знаю, що мешкаєш там, де є трон сатани. Символи в листі до церкви в Пергамоні».  Далі ми слухали пана др Войцеха Кошека (Краків) про «Чотири келихи Пасхи. Чому саме чотири?». Отець др Роман Лаба OSPPE (ВДС Ворзель) говорив конференцію під назвою «Сандалі Месії». А заключною конференцією був реферат нашого духовного отця та викладача о. др Станіслава Козьола (ВДС Городок) на тему: «Ікона Успіння Богородиці. Смерть як дар нового життя».

На кінець о. Станіслав Козьол подякував усім присутнім за участь в симпозіумі, а о. Віктор Білоус, ректор Інституту Богословських Наук запросив на наступний рік всіх учасників симпозіуму.

Текст та фото: кл. Ростислав Грабовський

 

1 1

1 2

1 3

1 5

1 6

1 7

1 8

1 9