Облачини

Облачини в нашій семінарії 

DSC 1894 новый размер8 грудня – Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Це день, коли ми в особливий спосіб вшановуємо Божу Матір, зачату без гріха. У Вищій Духовній Семінарії Святого Духа в Городку на Поділлі цей день є особливим. Адже семінаристи ІІІ курсу приймають одяг духовної особи – сутану. Для кожного семінариста ця подія є дуже важливою, тому що відтепер вони повинні особливо зовнішнім виглядом свідчити про Христа.

             Освятити сутани і благословити новооблачених приїхав єпископ-ординарій Кам’янець-Подільскої дієцезії Леон Дубравський. На проповіді отець-єпископ звернув увагу семінаристів на те, що вони, як ніхто інший, можуть і мають обов’язок своїм прикладом і поставою вести людей цього світу до Бога. Всім присутнім єпископ Леон нагадав про важливість молитви святого Розарію. Показуючи на вервицю, він сказав: «Це наше «Радіо Марія». Це наш зв’язок з Богом. Не дозволяйте собі прожити день, не помолившись Розарій».

8 грудня наша семінарія не зовсім схожа «на себе», тому що цього дня – день відкритих дверей. Це єдиний день у році, коли кожен може ввійти до семінарії, а також до кімнат семінаристів. Семінарія була переповнена гостями – рідні, друзі, настоятелі приїхали відвідати семінаристів.

Після Меси, під час якої третьокурсники прийняли сутани, був святковий почастунок, на якому кожен новооблачений семінарист разом зі своїми гостями розділяв радість події. День закінчився вечірнім святкуванням, яке проходило в колі самих семінаристів.

Отож, сутани одягнули (зліва направо): Станіслав Олег, Константінов Петро, Здоров Вадим, Шаргало Віктор, Шаргало Андрій.

 

DSC 1775 новый размер

DSC 1796 новый размер

DSC 1801 новый размер

DSC 1811 новый размер

DSC 1814 новый размер

DSC 1876 новый размер