Зустріч міністрантів: До чого Господь кличе мене?

З 4 по 6 травня відбулася остання зустріч міністрантів у цьому навчальному році у Городоцькій семінаріїї. З різних причин на цю зустріч прибуло зовсім мало хлопців – 16 осіб, з таких місцевостей: с. Козлівка, м. Жмеринка, м. Волочиськ, м. Городок (Вікторія) та с. Жищинці. Кожна людина є Божим даром і дуже цінна у Його очах, тому ми радіємо з кожного, хто нас відвідав.

З’їзд відбувався під такою темою: «Святість у сім’ї». Прикладом і взірцем стала Свята Родина з Назарету, а також сім’я святої Терези від Дитяти Ісус – родина Марітенів. На цю тематику проводили уроки, голосили проповіді, а також був молебень на честь св. Родини, де кожен з міністрантів особливим чином молився за свою сім’ю.

Відпочинковою частиною програми став вихід до лісу, де хлопці у дружній атмосфері могли спільно пограти у футбол, посмажити сосиски, картоплю та весело провести час у спільноті.

На завершення відбулася прощальна зустріч, на якій подивилися фото-огляд усіх цьогорічних з’їздів міністрантів та кожен міг поділитися своїми враженнями від зустрічей. День закінчився тревневим молебнем у спільній молитві із семінаристами. Також всі учасники цього з’їзду були запрошенні на літній відпочинок у Карпатах.

Неодноразово на зустрічі підкреслювалося, що, окрім покликання до родинного життя, є ще покликання до священства, богопосвяченого або самітницького життя. Тому варто молитися, особливо молоді, про розпізнання свого покликання, щоб пізнати Божу волю і виконати її у своєму житті.

Міністрантські зустрічі надалі триватимуть у стінах Городоцької семінарії з наступного навчального року, перша з яких відбудеться 26-28 жовтня 2018 рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

Текст: кл. Валерій Гідзіль

Фото: кл. Ярослав Шпичко