«Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога»

Саме чистота стала провідною темою осінніх реколекцій, що відбулися у Вищій Духовній Семінарії Святого Духа, у Городку. Реколекції для наших семінаристів провадив економ Вищої Духовної Семінарії Львівської Архідієцезії в Брюховичах о. Микола Біскуп. Впродовж п’яти днів, з 25 по 30 вересня, семінаристи перебували у мовчанні, молитві, слухали конференції, які виголошував о. Микола, та налагоджували особисті відносини з Богом. На конференціях о. Микола розповідав не лише про чистоту в сексуальній сфері людини, але й про чистоту, яка охоплює інші аспекти людського життя: чистоту серця; чистоту, як аспект присутності Бога в кожній хвилині твого життя. Окрім теми чистоти о. Микола також ділився з семінаристами й іншими важливими порадами: про вірність у молитві; про місце Бога у житті; про цінність терпінь; про необхідність боротьби у покликанні; про Марію, як посередницю благодатей від Бога. Особливою була конференція про Євхаристію, яка розпочалась переглядом фільму «Євхаристія: Св. Меса з об’явлень Каталіни Рівас», під час якої отець поділився власним пережиттям Святої Літургії,та важливість приготування перд початком і подяки після Євхаристії.

Під кінець наших духовних вправ, у суботу, 29 вересня на свято Архангелів Михаїла, Гавриїла та Рафаїла, була звершена урочиста Літургія єпископом-ординарієм Кам’янець-Подільської дієцезії Леоном Дубравським, під час якої він уділив послугу кандидатури п‘ятьом семінаристам, які публічно виразили свою згодудо прийняття майбутніх свячень, тобто стали кандидатами до свячень дияконату та священства.

Послугу кандидатури отримали:

Карпусь Віталій

Курішко Вадим

Гідзіль Валерій

Сікорський Денис

Котюжанський Владислав

Дякуємо Богу за Дар прожитих реколекцій, які були побудовані на свідченні живої віри отця-реколекціоніста; тому посіяне ним зерно продовжує рости в наших душах. Також вітаємо наших братів, що отримали послугу кандидатури та бажаємо їм щоденно зміцнюватись в рішенні до якого кличе їх Господь.