Реколекції для міністрантів: Святі не повинні бути нам чужими чи забутими

У п’ятницю, 2 березня до нашої семінарійної спільноти прибули брати-міністранти на другий у цьому навчальному році з’їзд для міністрантів. Такі з’їзди називаємо реколекціями, тому що під час них ставимо акцент на духовному розвитку і поглибленні практичних завдань християнина: частій Сповіді, свідомій участі у Євхаристії, доброму прикладі власного життя. Ці зустрічі відбуваються для хлопців, котрі служать біля Господнього вівтаря. Вік учасників таких реколекцій від 14 років.

Цього разу участь у реколекціях взяло 32 юнаки. Ми радіємо кожному міністранту, що до нас приїхав. Провідною темою цьогорічних реколекцій для міністрантів стала тема святості. Ця зустріч відбулася під гаслом: «Святі пастирі Католицької Церкви». Протягом неповних трьох днів семінаристи підготували для хлопців різні пункти програми. Ми доносили хлопцям інформацію про постаті святих священиків та єпископів. Робили це за допомогою уроків, зустрічей, проповідей, перегляду фільму про Папу св. Івана ХХІІІ. Особливим часом молитви та перебування у Божій присутності стала адорація Ісусового хреста, під час якої ми спільно з хлопцями зачитували уривки із страстей Господніх та співали медитаційних пісень у супроводі семінарійного музичного гурту «Апостольство покликань». Проте вінцем зустрічі були три Євхаристії, які ми прожили спільно з міністрантами.  

Своєрідним підсумком даних реколекцій, а також  перевіркою засвоєного матеріалу  двох попередніх зустрічей була вікторина про святих, що проходила у формі командної гри, після закінчення якої кожна команда отримала призи.

Святі не повинні бути нам чужими чи забутими. Ми паломники до Небесної Вітчизни, тому Бог кличе до святості кожного з нас. Маємо більше пізнавати стиль життя тих, хто вже оглядає Господа, щоб за їхнім прикладом наслідувати Христа.

Заключна зустріч міністрантів у цьому році відбудеться з 4 по 6 травня 2018 року у стінах Вищої Духовної Семінарії Святого Духа, що розташована у м. Городок, на яку щиро запрошуємо міністрантів.

Хто був, той знає, що з нами класно!