Зустріч міністрантів. Травень 2016

Приклад святих для міністрантів

Ministranty may 2016 10І ось знову м. Городок наситилось незвичним колоритом у Вищій Духовній семінаріїз 29 квітня по 1 травня відбулась вже третя зустріч мінстрантів у цьому році.У ній взяли участь 30 хлопців. Керіником був о. Денис Флік разом з кл.Олегом Станісавом та кл.Валерієм Гідзілем, які йому допомагали.

Все розпочалось зі смачної вечері.Кл.Олег привітав усіх учасників та розповів про розпорядок, обов’язки в семінарії. Як ми всі знаємо, цей рік присвячений Божому Милосердю, тому тема зустрічі була Святі свідки Божого милосердя.

Ministranty may 2016 20На завершення дня ми мали Адорацію, молитву розарію, після якої відправились на нічний відпочинок. У суботу ми встали удосвіта, щоб подякувати Богу за прожиту ніч, та просити Господа про незабутній щасливий день.

Після молитов був сніданок. А далі три уроки. Темапершого уроку: Святі свідки Божого Милосердя, який нам цікаво провів кл. Валерій. Він розповів про святих, які були милосердні і щирі серцем аразом з тим були звичайними людьми.

Ministranty may 2016 02Другий урок мав тему Добре знати, який провів кл. Олег, розповідаючи про правильність виконання функцій міністранта на службі. Третій же урок мав тему Літургіка, який провів кл. Віталій Куніцький. Цей урок був практичним. Ми удосконалювали свої вміння носіння кадила, лутки та у виході урочистої процесії.

Після уроків ми готувались до Святої Меси. Також була можливість сповіді, якою більшість і скористались. О 12.00 відбулась Євхаристія, яку відправив о. Денис.

Ministranty may 2016 09Вже після обіду, як і кожного року, на останній зустрічі ми вирушилина природуде запланувалипікнік. У лісі, ми насамперед назбирали дров для вогнища після чого, залишивши визначених поварів слідкувати за приготуванням смажених сардельок, з великим запалом відправлись грати у футбол. Після смачного підвечірка навкруг вогнища ми грали у волейбол, фотографувались і вже ближче до вечері вирушили до семінарії. По приходу був вільний час.

Ministranty may 2016 17Після вечері, відбувся веселий вечір, на який усі так довго чекали. Цього разу ведучими заходу були семінаристи зі вступного курсу: Олександр Слободянюк та Артковський Михайло. Після веселого вечора на якому усі вдосталь насміялись і повеселились, відбулась Коронка до Божого Милосердя, у якій ми просили Ісуса про вміння чинити милосердя від щирого серця, перепрошували за наші гріхи та дякували і славили Спасителя за ще один пережитий день.

Ministranty may 2016 04У неділю, 1 травня, багато хто з міністрантів прокинувся раніше від співу та дзвонів, що лунали зцеркви поблизу семінарійного будинку – наші брати греко-католики та православні відзначали Великдень.

Після підйому та збирання речей було прибирання кімнат. Зустріч закінчилась Святою Месою, яку очолили о. Денис.

Дякуємо Господу за те, що він дає нам можливість розпізнати Його милосердя та переживати й радіти разом.Бог нас полюбив, але чи ми його полюбили як він нас?!Дякую усім тим, хто організовував цей зїзд, особливо о. Денису, клерикам Олегу та Валерію, а насамперед нашому Небесному Отцеві. Христос Воскрес!

текст: Мирон Кухарський
(парафія Христа Царя Всесвіту, м. Хмельницький)
Ministranty may 2016 01
Ministranty may 2016 03
Ministranty may 2016 05
Ministranty may 2016 06
Ministranty may 2016 07
Ministranty may 2016 08
Ministranty may 2016 12
Ministranty may 2016 13
Ministranty may 2016 14
Ministranty may 2016 16
Ministranty may 2016 18
Ministranty may 2016 19