Реколекції для міністрантів

Реколекції для міністрантів

Ministrantz 2016 04В черговий раз в нашій семінарії відбулась зустріч міністрантів. Це друга в цьому навчальному році, котра тривала з 26 по 28 лютого. Всього взяло участь 46 учасників. Найбільше приїхало з парафії Божого Милосердя (с. Мушкутинці) – 7 осіб. Темою зустрічі було гасло: «Милосердя в Церкві».

Отож, днем приїзду в семінарію була п’ятниця 26 лютого.Ministrantz 2016 01 Після спільної вечері відбулась зустріч, на якій міністранти мали змогу познайомитись, хлопці розповідали про себе та парафію з якої приїхали. Продовжив зустріч о. Василь Косік, який провів урок на тему: «Останній тиждень Ісуса Христа». По закінченні вступної зустрічі відбувся молебень Хресної Дороги, котру проводили самі учасники.
Суботній день розпочався з ранкової молитви та сніданку. Наступним пунктом програми були уроки.Ministrantz 2016 06 Перший з них був на тему: «Прояви милосердя в Церкві» (кл. Віталій Куніцький). Розповідь стосувалась благодійної організації «Caritas-Spes». Варто зацитувати одну із сказаних фраз: «Більше отримує з Церкви той, хто в ній перебуває з метою ділитись тим, чого потребує ближній».
Другий урок – «Таїнство Покаяння», про яке розповідав дк. Євген Фізер. Ministrantz 2016 08Говорячи про таїнство сповіді, диякон Євген сказав: «В цьому часі Бог позичає нам свої очі, щоб від цього моменту ми змінили своє життя і почали дивитись Його поглядом».
«Відпуст – це Божий дар, який ми отримуємо за посередництвом Церкви зі скарбниці заслуг Христа і святих» – це уривок із третього уроку, котрий провів кл. Леонід Чулаєвський.
Ministrantz 2016 10Отримавши нові знання і враження, хлопці пішли готуватися до зустрічі з Спасителем у Святій Літургії, яка відбулась у парафіяльному храмі в Городку.
На протязі дня, міністранти мали змогу пограти у футбол, настільний теніс та переглянути фільм «Изгой». Останнім пунктом програми цього дня була адорація Ісуса Христа в образі милосердя «Ісусе, довіряю Тобі».
Зустріч міністрантів закінчилась святковою недільною Євхаристією.

Текст: кл. Олександр Басістий
Фото: кл. Олександр Мазяр

Ministrantz 2016 02

Ministrantz 2016 03

Ministrantz 2016 05

Ministrantz 2016 07

Ministrantz 2016 09

Ministrantz 2016 11

Ministrantz 2016 12