Відпочинок в Карпатах

Семінаристи на лижах

Vidpochynok karpaty 2016 1      Чому ми поїхали в ті гори?«Ідіть на самоту відпочиньте трохи». Так звернувся Ісус одного разу до апостолів, щоб ті відпочили після виснажливої праці з людьми. «Хто хоче після сесії поїхати на лижі?», – так звернувся отець ректор до семінаристів, щоб вони відпочили після плідної здачі екзаменів та заліків. 

       Тому з 10 по 13 лютого відбувся виїзд в Карпати. В поїздці взяло участь десять бажаючих семінаристів і троє священиків. Vidpochynok karpaty 2016 2Решта семінаристів поїхали відпочивати додому. Наша група відпочиваючих каталася на гірськолижних спусках Буковель. В сумі ми каталися два дні (якщо бути точним то разом 12 годин).

    Що сподобалось? Без сумніву – краса! Краса карпатських гір, краєвидів, море свіжого повітря. А ще сам Буковель, багато лижних трас до вибору, справжня зима, яка в нас давно закінчилася. А ще «нічне катання». З 16:30 до 19:30. Ніч, все світиться. Vidpochynok karpaty 2016 6Щоб не сказати романтично, скажу – захоплююче! Але найголовніше це мабуть те, що ми могли з хлопцями та настоятелями відпочивати разом.
Що запам’яталося? Я вже не говорю про те, що після першого дня в тебе болять ноги ще більше, ніж після дня паломництва, а коли закриваєш очі, то продовжуєш їхати, підкорювати нові спуски, оминати тих, хто їде повільніше за тебе і так добрих пів ночі; То скажу, що спільнота братів. Vidpochynok karpaty 2016 5Спільна Літургія, увечері розарій або Хресна Дорога, жарти, спілкування, бо самому навіть кататися не цікаво. Гуртом веселіше!
   Для тих хто не їздив. Спочатку важко, ноги не слухаються, падати боляче, а підніматися важко. Але кілька годин навчання і все змінюється, ти мчиш як вітер (маленький, потім все більший і більший). Варто спробувати. Не вірите? Запитайте отих тринадцять.

Текст: кл. Вадим Здоров
Фото: кл. Віталій КарпусьVidpochynok karpaty 2016 3Vidpochynok karpaty 2016 4