Приміції в семінарії

Приміційна Свята Меса о. Дмитра Ковальчука

prymicii o Dima 2016 2   У середу 17 лютого в нашій семінарії в Городку Святу Месу звершував о. Дмитро Ковальчук – неопресвітер Одесько-Сімферопольської дієцезії. Отець Дмитро походить із с. Шаровечка, недалеко міста Хмельницького. В цій парафії ріс, робив перші кроки в служінні при вівтарі як міністрант.

     В 2006 році вступив до Вищої Духовної Семінарії Святого Духа в м. Городок; закінчив її в 2014 році, пізніше продовжив свою дорогу до священства, проходячи душпастирські практики в Одесько-Сімферопольській дієцезії. prymicii o Dima 2016 5Саме там отримав свячення дияконату, а 6 лютого в кафедральному храмі в Одесі відбулися пресвітерські свячення, які отримав через молитву і накладення рук єпископа Броніслава Бернацького. Першу Євхаристію звершив у рідному селі Шаровечка, Хмельницької області, у неділю 7 лютого.
    Під час проповіді в семінарії о. Дмитро говорив, що «священик – це знак Божого Милосердя і доброти в сучасному світі». На закінчення Євхаристії, кожен з присутніх отримав приміційне благословення.

 

Текст: дк. Микола Бистрицький

Фото: кл. Роман Канонішенprymicii o Dima 2016 3prymicii o Dima 2016 4