Повернення з канікул

Хрещення – це початок нового життя

  Den zoseredzennja 1В Католицькій Церкві неділя Хрещення Господнього завершує період святкування Різдва Христового. Повернувшись з канікул семінаристи в суботу ввечері розпочали черговий день зосередження. Час тиші та роздумів особливо потрібний після перебування поза семінарією. На канікулах кожен семінарист, крім відпочинку, мав свої завдання та обов’язки, допомагав настоятелю парафії в приготуванні та проведенні різдвяних свят.

   День зосередження для нас, семінаристів, провів духовний отець Станіслав Козьол. На конференціях отець Станіслав розповідав про те, як відбувалось таїнство Den zoseredzennja 4Хрещення в перших християн. Приймали його люди в дорослому віці, пройшовши перед цим час приготування – катехуменат, який тривав від першої неділі Великого Посту до Великої Суботи, в яку власне людина приймала хрещення. Пов’язуючи хрещення Ісуса і наше хрещення, отець наголосив: «Хрещення – це не подія, а початок нового життя. Наше хрещення – це насамперед хрещення Ісуса». Як завжди, вершиною дня була Пресвята Євхаристія – подяка Богу за Його присутність в нашому житті.
   Den zoseredzennja 9Неділя в семінарії закінчилась веселою колядою. Згідно традиції, диякони посвятили кімнати викладачів та семінаристів. Після цього кожен курс заходив до кімнат вихователів, колядував, дехто навіть показував сценку. Ну і звичайно, всі отримали солодку винагороду :).

Текст: дк. Євген Фізер

Фото: кл. Вадим ЗдоровDen zoseredzennja 2Den zoseredzennja 3Den zoseredzennja 6Den zoseredzennja 7Den zoseredzennja 8Den zoseredzennja 13