Свячення дияконату в згромадженні Отців Маріанів

Вийшли на гору Преображення

Svzachennza Marianiv 0412 грудня Римо-Католицька Церква згадує Пресвяту Діву Марію з Гваделупи. В цей день велике свято переживало згромадження Отців Маріанів, адже двоє братів з їхнього ордену отримали свячення дияконату –  брат Валерій Драгомерецький МІС з парафії св. Миколая, Кам’янець-Подільський та брат Микола Чернецький МІС з парафії св. Станіслава, м. Городок.

Урочисту Євхаристію очолив єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, який і рукоположив двох семінаристів у сан диякона. Svzachennza Marianiv 17З ним співслужив настоялеть вікаріату Отців Маріанів в Україні, а одночасно і настоятель парафії св. Станіслава в Городку – о. Віктор Лутковський MIC. Розділити свято приїхали священики з інших парафій та викладачі духовної семінарії в Городку.

Звертаючись до кандидатів до свячень єпископ сказав: «Сьогодні ви вийдете з цього храму іншими. Це ваша гора Преображення». Svzachennza Marianiv 07Найважливішим моментом свячень є накладання рук єпископа та молитва висвячення. Єпископ, який є наступником Апостолів, передав їм дар Святого Духа. Після цього, єпископ вручив нововисвяченим книгу Євангелія і сказав: «Прийми Христове Євангеліє, проповідником якого ти став; Svzachennza Marianiv 18і пильнуй, щоб ти вірив у те, що читатимеш, щоб навчав того, в що увірував, і щоб наслідував те, чого навчатимеш» (Обряди Рукоположення).

Бажаємо братам-дияконам, щоб ніколи не озиралися назад, а постійно самі йшли до Божого Царства і вели за собою інших. Так як вчить Ісус Христос: «Ніхто, що поклав руку на плуг і озирається назад, не здатний до Царства Божого».

Текст: дк. Євген Фізер

Svzachennza Marianiv 01Svzachennza Marianiv 02Svzachennza Marianiv 03Svzachennza Marianiv 08Svzachennza Marianiv 09Svzachennza Marianiv 11Svzachennza Marianiv 15Svzachennza Marianiv 19Svzachennza Marianiv 20