Розарієва процесія вулицями Хмельницького

Ніколи не виходьте з дому без розарію

Royarij Procesiza2015 4

 

Відбулася процесія вулицями м. Хмельницького з нагоди свята Матері Божої Святого Розарію, яке Римо-Католицька Церква святкує 7 жовтня.

Все дійство розпочалось Святою Месою о 18:00 годині. Головуючим під час Святої Меси був єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський. Також були присутні місцеві священики та прокуратор городоцької семінарії разом з семінаристами п’ятого та шостого курсу.

 

На проповіді єпископ Леон звернув увагу на важливість Маріїної побожності. Royarij Procesiza2015 6Пригадав усім присутнім про постанову  конференції римо-католицьких єпископів України до вірних, щоб на протязі жовтня місяця молилися розарій о 21:00 у намірі миру в Україні. Також єпископ наводив численні приклади з історії, де молитва на розарії спасала людям життя, і також вберегла Європу від мусульманської навали. Владика пригадав усім присутнім фатімські об’явлення і просив: «Хай кожний з вас завжди носить із собою розарій. Ніколи не виходьте з дому без розарія».

Після Євхаристії всі вирушили у процесії вулицями міста. Royarij Procesiza2015 2Люди молились розарій, який був доповнюваний коментарями аніматорської групи. Після кожного десятка співали «Ave Maria». Процесійна хода завершилась біля храму Христа Царя Всесвіту, де єпископ усім розповів про важко хвору Уляну і усі спільно за неї помолилися, а владика уділив пастирського благословення. Все дійство транслювалося в лікарню для хворої Уляни, яка змогла теж молитися разом з нами.

Текст: кл. Микола Пацьора

Фото: кл. Микола Бистрицький

Royarij Procesiza2015 5Royarij Procesiza2015 3Royarij Procesiza2015 1