Відкриті двері і облучини у семінарії

 

День відкритих дверей в городоцькій семінарії

001Духовна семінарія – це закритий навчальний заклад, та є один день в році, коли двері нашої «альма-матер» відчинені для всіх охочих. Це відбувається 8 грудня. Саме цього дня Римо-Католицька Церква святкує урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, і так традиційно склалось, що цього ж дня семінаристи третього курсу отримують одяг духовних осіб – сутану. Цієї честі удостоїлось четверо наших семінаристів: Шиян Ігор з парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, с. Писарівка; Шклярчук Андрій, парафія Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, с. Мурафа; Німак Павло, парафія св. Флоріана, м. Шаргород; Василенко Едуард з парафії Непорочного Серця Пресвятої Діви Марії м. Хмельницький.

002Вручення сутан відбулося під час Святої Меси о 12:00 в храмі Святого Станіслава, єпископа і мученика, у м. Городок. Духовний одяг семінаристи отримали з рук єпископа Кам’янець-Подільської дієцезії Леона Дубравського. Під час проповіді владика говорив про важливість сутани як зовнішнього знаку приналежності Богу та Церкві і заохотив новооблучених цінувати її як скарб.

003На Месі були присутні вихователі та викладачі семінарії, деякі священики з парафій новооблучених семінаристів. Розділити радість цієї події приїхали також родичі та друзі семінаристів.

Після Служби ректор семінарії, о. Олександр Язловецький, запросив гостей на обід, після якого всі охочі могли ознайомитися з нашим навчальним закладом.

005Четвертий семінарист Василенко Едуард походить з парафії Непорочного Серця пресвятої Діви Марії, м. Хмельницький. Він належить до згромадження Отців Маріанів і вручення йому сутани відбувалось під час Меси о 18 годині. Сутану він отримав з рук настоятеля вікаріату свого згромадження о. Віктора Лутковського.

Бажаємо нашим братам, щоб вони могли з якнайбільшою пошаною та гідністю носити цей одяг та свідчити про вищі та непроминаючі цінності, які Бог дає людині.

004

006

007

008

009

010

011

текст: дк. Ростислав Грабовський

фото: кл. Віталій Карпусь