Зустріч міністрантів 11.2014

 

Перша зустріч

Zustrich-ministr-11-2014 1Наша семінарія протягом року проводить зустрічі для міністрантів. 7-9 листопада відбулася перша така зустріч у цьому навчальному році. Участь у зустрічі взяло понад п’ятдесят хлопців, які приїхали з різних куточків Кам’янець-Подільської дієцезії. Тема зустрічі звучала так: «Гідність людської особи в навчані Церкви».

Zustrich-ministr-11-2014 6Оскільки листопад присвячений молитві за померлих, то у перший день ми молилися вечірню за померлих, після чого був молебень за мир в Україні.

Другого дня міністранти роздумували над темами уроків, які представили наші семінаристи. Перший урок був присвячений гідності людської особи, на другому уроці міністранти розглядали, у чому полягає соціальна справедливість, третій урок мав літургійну тематику і був присвячений молитві Літургією годин. Головним дійством була Свята Меса, яку целебрував отець Денис Флік – відповідальний за зустрічі міністрантів.

Zustrich-ministr-11-2014 8Після обіду хлопці мали можливість відвідати Катехитичний інститут, який також знаходиться у Городку. Отець Сергій Хитрий, віцеректор інституту, розповів історію виникнення інституту, його призначення та умови навчання в ньому. Після екскурсії отець Сергій виголосив конференцію на актуальну тему сьогодення: «Патріотизм у розумінні християнина».

Zustrich-ministr-11-2014 5Увечері ми переглянули фільм про події, які відбувалися на майдані. Після цього переживали адорацію Пресвятих Дарів та молитву на Розарії. Зустріч закінчилася недільною Євхаристією.

Наступна зустріч для міністрантів, на яку сердечно запрошуємо, відбудеться з 27 лютого по 1 березня 2015 року.

Zustrich-ministr-11-2014 2

Zustrich-ministr-11-2014 3

Zustrich-ministr-11-2014 4

Zustrich-ministr-11-2014 7

Текс: кл. Олег Станіслав

Фото: кл. Віталій Карпусь