Інавгурація 2014-2015

 

Особлива подія в городоцькій семінарії

 

 

IMG 1599  16 жовтня 2014 р. в семінарії Святого Духа, що у м. Городок, відбулась інавгурація 2014 ̸ 2015 навчального року. Хоча навчання розпочалося ще 23 вересня, інавгураця в семінарії традиційно відзначається у жовтні.

 

IMG 1573  Ця подія розпочалась святою Месою, головним целебрансом якої був наш ординарій єпископ Леон Дубравський. Присутніми на Службі також були представники семінарій та катехитичних інститутів Київської та Львівської дієцезій. Ними були віце-ректор Київської семінарії о. Ян Сафінський та вихователь о. Павло Басістий; ректор Львівської семінарії о. Петро Бжеські; ректор Львівського катехитичного інституту о. Яцек IMG 1583  Уліяш, який колись був викладачем нашої семінарії; ректор Городоцького Катехитичного інституту о. Віктор Білоус із віце-ректором о. Сергієм Хитрим та економом о. Володимиром Вовковинським. Також був присутній о. Віктор Лутковський, настоятель вікаріату отців Марянів та настоятель парафії св. Станіслава, єпископа і мученика. І, звичайно, співслужили: наш ректор о. Олександр Язловецький з вихователями і викладачами.

IMG 1605  Після Служби усі зібралися в актовій залі, де наш ректор, привітавши зібраних, передав слово о. Павлу Басістому, який провів інавгураційну лекцію під назвою «Сommunicatio in sacris». У ній о. Павло пояснив кан. 844 канонічного права, який говорить, за яких умов католицькі служителі можуть уділяти таїнства сповіді, Євхаристії та намащення хворих християнам некатоликам і навпаки – коли католики можуть приймати ці таїнства у східних некатолицьких церквах.

IMG 1618  Далі мали слово до присутніх гості та єпископ Леон, який звернув увагу на гармонійне виховання в семінарії, наголосивши: «Священик має бути не лише розумним, він ще й має бути святим, бо інакше плоди його праці будуть не такі, як може очікувати». Важливою ця інавгурація була для семінаристів першого курсу, оскільки з рук єпископа вони отримали залікові книжки.

IMG 1580

IMG 1600

IMG 1611

IMG 1626

IMG 1632

IMG 1648

IMG 1658

 

На кінець інавгурації всі разом заспівали студентський гімн «Gaudeamus» та зробили спільне фото. 

 

Текст: кл. Ростислав Грабовський

Фото: кл. Віталій Карпусь