Матері Божої Розарієвої 2014

З Богородицею вулицями Хмельницького

m-b-r-01З нагоди свята Матері Божої Святого Розарію, яке Римо-Католицька Церква святкує 7 жовтня, відбулась процесія вулицями м. Хмельницького.

Все дійство розпочалось Святою Месою о 18:00 годині. Головуючим під час Св. Меси був єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський. Також були присутні місцеві священики, ректор городоцької семінарії разом з вихователями та семінаристами та декан Хмельницького деканату Греко-Католицької Церкви о. Іван Данкевич.

m-b-r-02На проповіді єпископ Леон звернув увагу на важливість молитви на розарію та на плоди, які вона приносить. Також владика зауважив, що нинішній конфлікт можна вирішити лише молитвою: «Нічого не доб’ємось коли будемо критикувати владу, лише з допомогою молитви зможемо змінити ситуацію». Також єпископ наводив численні приклади з історії, де молитва на розарію вирішувала долі не лише окремих людей, але й цілих народів.

m-b-r-03Після Св. Меси всі вирушили у процесією вулицями міста. Люди молились розарій, який був доповнюваний коментарями аніматорської групи. Процесійна хода завершилась біля храму де єпископ уділив пастирського благословення.

 

m-b-r-04

m-b-r-05

m-b-r-06

m-b-r-07

m-b-r-08

m-b-r-09

m-b-r-11

m-b-r-10

Текст та фото: кл. Ростислав Грабовський