Тижневі реколекції 2014

Чи варто бути священиком?

zoseredzenya 09 01Над цим запитанням роздумували семінаристи городоцької семінарії Святого Духа з 29 вересня по 4 жовтня, адже вони в цей час переживали осінні реколекції, які провадив о. Микола Мишовський – редактор часопису CREDO. На протязі цих чотирьох днів семінаристи роздумували над багатьма аспектами священицького життя, починаючи від відкриття свого покликання на протязі навчання в семінарії, і закінчуючи місією священика у сучасному світі, а особливо в нашій країні у цей час.

zoseredzenya 09 02Вказуючи на особливе значення священицького служіння, на одній із конференцій отець сказав: «Сьогодні як ми бачимо, Україна переживає важку ситуацію, і події, які відбуваються показують особливу потребу морально-духовної віднови нації, і важливу роль в цьому має відіграти священик, як духовний наставник своєї пастви».

zoseredzenya 09 04Кожна конференція о. Миколи закінчувалась запитаннями на які семінаристи самостійно мали дати відповідь. Особливо цьому сприяла атмосфера мовчання під час всіх днів реколекцій, та глибока молитва, особливо адорація Пресвятих Дарів. Також дуже промовистою була Хресна Дорога, в роздуми якої отець включив спогади з Майдану.

zoseredzenya 09 07Важливою подією, особливо для двох семінаристів п’ятого курсу, а саме: Вадима Здорова та Віктора Шаргала, було прийняття кандидатури. Це ствердження Церкви, що даний кандидат надається до таїнства свячень, які він згодом прийме. Ця подія відбулась під час Святої Меси в суботу, якою і закінчились тижневі реколекції у нашій семінарії.

zoseredzenya 09 03

zoseredzenya 09 05

zoseredzenya 09 06

zoseredzenya 09 08

zoseredzenya 09 09

Текст: Грабовський Ростислав

Фото: Карпусь Віталій