Гості з Хмельницької Філармонії

МУЗИЧНА LECTIO DIVINA

muzyka 44 червня наша семінарійна спільнота переживала непересічну подію – приїзд і представлення концертної програми народними артистами з Хмельницької Обласної Філармонії.

Хоча таку подію і можна назвати традиційною, адже відбувається вона вже в котрий рік поспіль, як і кожного разу, артисти не перестають дивувати нас своїми талантами а головне – духовною глибиною музики.

 

Цього разу музиканти підготували для нас справжній сюрприз, представивши нам програму з добірних творів органної музики. Незвичайним було і місце проведення такого концерту – цього року радість і естетично-духовне задоволення від почутого з нами мали змогу розділити і студенти Інституту Богословських Наук, так як усе дійство проходило у затишному залі цього учбового закладу.muzyka 2

Важко словами передати усю красу і захоплення, яке ми переживали, слухаючи музику Бароко. Завдяки таланту заслужених артистів України, звучання органу було майстерно прикрашене сольними партіями флейти, скрипки і оперним співом. Емоції переповнювали нас, коли у вухах лунали мелодії таких митців органної музики, як Баха і Шуберта, Габріеля П’єрне і Райбенгера Пастораля. Артисти також представили творчість і наших композиторів – Дмитра Бортнянського та Мирослава Скорика.muzyka 3

Можна лиш дивуватись на скільки величним є наш Творець, що у Своїй Мудрості і Любові подарував нам стільки можливостей духовного зростання і глибокого душевного спілкування з Ним. Велика подяка артистам Обласної Філармонії за цю можливість споглядання величі Бога у душевному піднесенні на хвилях музичних тріолей.

текст: кл. Денис Сікорський

фото: кл. Роман Канонішен

 

muzyka 1muzyka 4muzyka 6muzyka 5