неопресвітер – випускник нашої семінарії

о. Олександр Пухальський – неопресвітер

 Харківсько-Запорізької дієцезії

sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 10Після святкового четверга, коли римо-католики відзначали свято Вознесіння Господнього, а вірні Харківсько-Запорізької дієцезії ще й інтронізацію нового єпископа, для вірян цієї ж дієцезії був ще один привід для радості. У суботу, 31 травня, був висвячений на священика дк. Олександр Пухальський.

     Свячення уділяв новий єпископ-ординарій Станіслав Широкорадюк. Також на Месі був присутній попередній єпископ Мар’ян Бучек та інші священики Харківсько-Запорізької дієцезії. Розділити цю радість приїхала також родина, друзі та семінаристи з Городка на чолі з духовним отцем Станіславом Козьолом. У проповіді єпископ Станіслав, звертаючись до дк. Олександра, звернув увагу на дві важливі речі:sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 3 «До священства вимагається зберігання певних канонічних умов. Це ти вчив у семінарії. Натомість є ще певні практичні умови. По-перше, ти повинен усвідомити, що ти є потрібний світу. По-друге, усвідом, яким ти потрібний світу. Незважаючи на різні наклепи та переслідування, світ потребує добрих священиків». sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 9Під кінець Меси єпископ Станіслав прочитав декрет про призначення о. Олександра вікарієм катедри Успіння Пресвятої Діви Марії в Харкові. Після Служби о. Олександр склав подяку всім, хто допомагав йому на цій дорозі.

 

Отець Олександр Пухальський народився 20 серпня 1985 року в м. Луганськ. Після закінчення школи в 2002 році вступив до Луганського Національного Аграрного Університету на спеціальність «Землевпорядкування та кадастр», закінчив навчання у 2007 році. Деякий час працював за фахом. У 2007 вступив до семінарії Святого Духа, що в Городку Кам’янець-Подільської дієцезії. 6 липня 2013 був висвячений на диякона в рідній парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Луганську, а 31 травня 2014 – на священика в харківському катедральному храмі.

Текст і фото: кл. Ростислав Грабовський

sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 1sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 2sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 4sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 5sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 6sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 7sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 8sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 9sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 11sviachennja o. Oleksandra Puchalskogo 12