XI річниця смерті єпископа Яна Ольшанського

ЄПИСКОП ЯН ОЛЬШАНСЬКИЙ– РОБІТНИК НА ГОСПОДНІЙ НИВІ

Jan 223 лютого Кам’янець-Подільська дієцезія відзначала одинадцяту річницю смерті єпископа Яна Ольшанського. Цієї неділі у кам’янецькій катедрі апостолів Петра і Павла відправлялась урочиста Служба Божа, яку очолював дієцезіяльний єпископ Леон Дубравський.

Усі семінаристи на чолі з ректором о. В’ячеславом Грумницьким, а також професорами і духовним отцем поїхали до катедри, щоб вшанувати пам’ять єпископ Яна, який є засновником Вищої Духовної Семінарії Святого Духа в Городку.

 

 

Улюбленою молитвою його преосвященства був розарій, тому ординарій єпископ Леон Дубравський разом з вірними і нами, семінаристами, провів молитву до нашої Матінки перед виставленими Пресвятими Дарами, після якої була урочиста Служба Божа і молебень за нашу Батьківщину. На завершення процесія вирушила до гробу єпископа Яна Ольшанського, щоб спільно помолитись Ангел Господній.Jan 4

Особисто я пам’ятаю єпископа Яна як людину малого зросту з щирим, сповненим доброти, проникливим поглядом. Із спогадів знайомих і священиків (особливо отця-ректора) зрозумів, що це був слуга Божий глибокої віри, непохитної мужності і великого люблячого серця. Своїм прикладом молитовного і контемплятивного життя єпископ Ян захоплював усіх тих, хто мали щастя бути з ним знайомими за життя.Jan 7

Отож намагаймося, дивлячись на приклад життя таких вірних Господньому Слову учнів як єпископ Ян Ольшанський, слідувати нелегкою дорогою до святості через молитву, покірне служіння і терпеливу любов до ближніх.

Текст: кл. Денис Сікорський

Фото: кл. Роман Канонішен

Jan 1Jan 3Jan 10Jan 6Jan 9