День зосередження 12.01.2014

БОЖА ВОЛЯ

zoseredzenja 1На початку нового року, у неділю, 12 січня, в нашій семінарії пройшов черговий День Зосередження. Цього разу його проводив семінарійний духовний отець Микола Невський.

Як і щоразу, цей День Зосередження розпочався ще у суботній вечір вступним словом отця Миколи, у якому була представлена тема конференцій «Воля Божа у Святому Письмі, у молитві «Отче наш», згідно навчання св. Альфонса Марії Лігуорі».

zoseredzenja 2Отець Микола гармонійно поділив цю тему на три частини і кожну конференцію присвячував висвітленню і роз’ясненню кожної з підтем. «Як дитина спочатку вчиться ходити, падає, невпевнено ступає, хитається… так і ми робимо у розпізнанні волі Отця, якою є осягнення нами життя вічного. […] Бог вибирає нас. Знаходить чоловіків близьких до Свого серця. Прагне, щоб ми хотіли Йому подобатися… не ректору, не найближчому оточенню, а Богу. Але найперше має бути наше прагнення Волі Божої у нашому zoseredzenja 7житті. Ми маємо ставати щораз кращими, перемінюватись, не уподібнюватись до цього світу. Якщо, пройшовши якийсь час у навчанні — три, п’ять років, — бачу, що не став кращим, то слід зупинитися. Не робити наступний крок — не приймати свячення».

Під час Дня Зосередження ми також молилися Коронку до Божого Милосердя у намірах мирного вирішення ситуації у нашій державі, переживали спільну Службу Божу, а також на kolada 1закінчення співали Літургію Годин.

Але останній день Різдвяного періоду у нашій семінарії закінчився по-особливому. Після вечері диякони разом з семінаристами вступного курсу ходили від кімнати до кімнати з колядою. А також, за традицією, після цього кожен курс з радістю і креативністю мав змогу поколядувати для кожного професора у нашій семінарії.

zoseredzenja 3

zoseredzenja 6

zoseredzenja 4

kolada 2

kolada 3

kolada 4

kolada 5

Текст: кл. Денис Сікорський

Фото: кл. Вадим Здоров