Святий Миколай у семінарійній спільноті

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ У СЕМІНАРІЙНІЙ СПІЛЬНОТІ

sv. Mykolaj v seminarii 4Минулий понеділок, 9-ого грудня, не був звичайним днем у нашій семінарії. Щороку в Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії семінаристи з третього курсу отримують з рук єпископа священицький одяг – сутану. Цей день запам’ятався ще й тим, що відбулося традиційне святкування «Вечору святого Миколая».

Як ми знаємо, спомин святого єпископа-чудотворця припадає на 6 грудня. Оскільки цього року спомин був у п’ятницю, а у нашій семінарії кожної Першої П’ятниці відправляється покутний молебень, то святкування у нашій семінарії перенесли на понеділок, 9 грудня.

sv. Mykolaj v seminarii 6Традиційно цей вечір готують наші брати з четвертого курсу. Запрошують усіх викладачів, семінаристів та працівників семінарії.

Все розпочалося з невеликої сценки, якою семінаристи показали, як ми можемо зустріти святого. Вони підкреслили, що найважливішим має бути чистота серця та примирення з Богом. Брати пригадали, що всі ми повинні жити в любові та, за прикладом святого Миколая, йти дорогою святості.

sv. Mykolaj v seminarii 1Після сценки прийшов і сам святий Миколай, роль якого зіграв кл. Карапетян Олександр, роздавав подарунки усім присутнім, почергово викликаючи їх до себе на центр залу. Тільки не все так просто: щоб отримати гостинця потрібно було заспівати пісеньку або розповісти віршика для святого старця.

sv. Mykolaj v seminarii 8На закінчення ректор семінарії, о. В’ячеслав, подякував організаторам цього свята, усім працівникам та добродіям, які служать для нас і піклуються про нашу семінарію, а також заохотив усіх присутніх і провадив спільну молитву «Під твою милість…» в Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

текст: кл.Мірек Войцехівський

фото: кл.Микола Бистрицький

sv. Mykolaj v seminarii 2

sv. Mykolaj v seminarii 3

sv. Mykolaj v seminarii 5

sv. Mykolaj v seminarii 7