Свячення Дияконату 2013

 

СВЯЧЕННЯ ДИЯКОНАТУ 2013

sviachennja diakonatu 16Тридцятого листопада в катедральному храмі свв. Апостолів Петра і Павла у Кам’янці-Подільському відбулись свячення Дияконату. Урочисту Службу Божу очолив єпископ-ординарій Кам’янець Подільської Дієцезії Леон Дубравський. З ним співслужили отці-вихователі та професори Вищої Духовної семінарії на чолі з ректором – отцем В’ячеславом Грумницьким та  священиками нашої дієцезії.

sviachennja diakonatu 1Диякони перебувають на найнижчому ступені ієрархії у Церкві. На них покладають руки не для священства, а для служіння. Під час свячення на диякона покладає руки лише сам єпископ, виражаючи таким чином те, що диякон особливо зв’язаний з єпископом у завданнях свого служіння. Обов’язок дияконів – допомагати єпископам і священикам під час звершення Євхаристії, роздавати Святе sviachennja diakonatu 12Причастя, асистувати під час Таїнства Подружжя, проповідувати Євангеліє, відправляти похорон, уділяти Таїнство Хрещення та віддаватися різним послугам милосердя.

Нововисвяченими дияконами цього року стали: Бурмістров Олександр, Лучинський Микола та Мазур Віктор. Від імені всіх семінаристів та професорів хочу побажати їм Божих благодатей, заступництва Матері Божої та опіки Святих Покровителів.

Текст: кл. Роман Канонішен

Фото: кл. Вадим Здоров

Більше фотографій в рубриці “галерея”

 

sviachennja diakonatu 15

sviachennja diakonatu 18

sviachennja diakonatu 20

sviachennja diakonatu 21

sviachennja diakonatu 30

sviachennja diakonatu 27