Віддане служіння Христу

ВІДДАНЕ СЛУЖІННЯ ХРИСТУ

16 2Слава Ісусу Христу!

У цій статі ми хочемо розповісти про життя міністрантів парафії Пресвятої Трійці, що у с. Зіньків Віньковецького району Хмельницької області.

У нашій парафії 23 міністранта. Кожен міністрант має певні обов’язки, а саме: допомагати священику одягатися в літургійні шати, прислуга у процесійній ході, служіння при уділенні вірним Святого Причастя і ще багато інших справ, які ми сумлінно виконуємо.

Насамперед ми намагаємося служити Богові своєю літургійною поставою, жестами, словами, прикладом життя,  робити все для того, щоб літургія виглядала гарно.

Міністранти також допомагають в усіх потребах, які виникають у парафії: рубаємо дрова, приносимо воду, очищаємо територію навколо нашого храму і виконуємо багато інших господарських робіт.

Наш настоятель о. Крістіан Хайдук  проводить з нами зустрічі, на яких він розповідає про наші помилки під час святої Літургії і показує нам, що треба зробити, щоб більше ці помилки не повторювалися.

Також цього літа о. Крістіан возив міністрантів до Польщі, де вони могли ознайомитися з досвідом інших міністрантів, які служать у храмах Польщі. Також ми там чудово відпочили, адже були не тільки у костелах,  а й їздили на природу.

16 1Крім того, до нас приїжджають міністранти з інших парафій, в яких служив наш отець. З молоддю він нас возив на відпочинок, де ми могли ділитися радістю служіння біля вівтаря.

Наші міністранти беруть активну участь у з’їздах міністрантів, які організовує Вища Духовна Семінарія Святого Духа (м. Городок). Ми з радістю виконуємо свою послугу, служачи біля Господнього вівтаря, і намагаємося робити все для того, щоб і ми, і наша парафія зростала на основі моральних та духовних  принципів.

Масловський Віталій