Радісне служіння Ісусу

РАДІСНЕ СЛУЖІННЯ ІСУСУ

15Парафія Матері Божої Неустанної Допомоги, до якої ми, міністранти села Деребчин, належимо, знаходиться в Шаргородському районі на Вінниччині. Покровителькою нашого храму є Марія – Мати Неустанної Допомоги. Навпроти нашого храму знаходиться школа, в якій ми навчаємось. Також для вірних східного обряду є можливість переживати Святу Месу у своїх двох православних храмах, що знаходяться на території села.

У нашій парафії десять міністрантів, які намагаються сумлінно виконувати свої обов’язки. Приходять щосуботи на молодіжно-дитячу Службу і з радістю та відданістю виконують своє служіння. Міністрантура – це благодать від Бога бути присутнім ближче до вівтаря, біля самого  Ісуса. Міністрант допомагає священику під час Євхаристії, а також в різних справах, які стосуються парафіяльного життя. Міністрантське життя в нашій парафії досить різноманітне, і вибудовується на основі літургійного календаря. Зараз ми переживаємо період Великого Посту, під час якого намагаємося особливо цінувати служіння міністранта під час Хресної Дороги та інших покутних молебнів. У нашій парафії духовним настоятелем є о. Петро Кучер, який нас навчає правильно служити Христу, як біля вівтаря, так і в нашому щоденному житті. Також на канікули до нас приїжджають троє клериків, які подають нам добрий приклад власним життям.

Ми намагаємося використовувати свій час якнайкраще, поєднуючи приємне з корисним. Збираємося разом улітку на різні зустрічі, граємо у футбол, ходимо разом на рибалку, також дивимося різні релігійні фільми, що допомагає зміцненню нашої, хоч і не великої, але дуже важливої для парафії, спільноти міністрантів. Ми беремо активну участь у з’їздах для міністрантів, під час яких ми відкриваємо для себе дуже багато цікавого, і передаємо свій досвід молодшим міністрантам. Дякуємо Вищій Духовній Семінарії за зустрічі для міністрантів, з яких ми черпаємо духовні сили для розвиту релігійного і духовного життя, нехай Мати Божа Неустанно допомагає в цій добрій справі.

Межибовський Андрій