Міністрантура, як дар від Бога

МІНІСТРАНТУРА, ЯК ДАР ВІД БОГА

19 1Слава Ісусу Христу!

Цим християнським привітанням вас вітають міністранти із села Мурафа парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Запрошую вас познайомитися з життям нашої парафії та міністрантським служінням у ній. Радісне служіння Ісусу біля вівтаря виконує близько п’ятдесяти міністрантів та ще декілька кандидатів у міністранти.

У будні дні в нашій парафії є дві Служби, на яких обов’язково мають бути присутні декілька міністрантів. Щонеділі у нас звершується чотири Меси, за які відповідає чотири церемоніарія і кожен міністрант записаний в асисті на якусь зі Служб.

Щочетверга відбувається зустріч міністрантів: для молодших – до вечірньої Служби (Служба о 18.00), а для старших – після Служби. Нашим вчителем та наставником є отець Павло Шендера, який працює вікарієм у нашій парафії. На зустрічах ми обговорюємо теми щодо покращення нашого служіння біля вівтаря та поглиблюємо свою віру.

Часто потрібна допомога міністрантів не тільки під час Служби, а й при організації реколекцій у парафії та різних потребах при костелі, особливо це стосується фізичної праці, – і ми з радістю допомагаємо.

У нашій парафії працює чотири священики, приїжджають священики-гості з інших парафій. Також з нашої парафії є два диякони та п’ять клериків, які своїм словом та прикладом допомагають нам у служінні.

19 2Плануємо влітку поїхати на природу, щоб звільнитись від щоденної метушні, зміцнитись духовними настановами та просто разом відпочити.

Ми беремо активну участь у міністрантських зустрічах у м. Тиврові та у м. Городок. Особливу подяку складаємо клерикам та отцям, які організовують зустрічі для міністрантів у Вищій Духовній Семінарії Святого Духа. Нехай Божа благодать огортає вас, а Матір Божа оберігає під своїм плащем!

 

Валерій Гідзіль