Служіння біля вівтаря

СЛУЖІННЯ БІЛЯ ВІВТАРЯ

 

13Слава Ісусу Христу !!!

 Мене звати Вадим. Я походжу з парафії Непорочного Серця Матері Божої с. Жищинці. На мою думку, міністрантура – це дар, який ми отримали від Господа, щоб ми, міністранти, слуги Христа, могли якнайкраще виконувати свої обов’язки та щоб в подальшому це принесло свої плоди.

Отож, пропоную вам ознайомитись із життям міністрантів саме у нашій парафії. На сьогоднішній деньтут служать 10 міністрантів, є також двоє кандидатів, які готуються до складання міністрантського іспиту.

Кожен міністрант має певні обов’язки, серед них – допомагати священикові одягатися в літургійні шати, участь в процесійній ході, служіння при уділенні вірним Святого Причастя і ще багато іншого, що ми стараємось сумлінно виконувати.

Насамперед, ми стараємся служимо Богові своєю літургійною поставою, жестами, словами, прикладом життя,намагаємось робити усе для того,щоб Літургія виглядала гарною.

У неділю та в урочисті дні хлопці приходять за півгодини до Служби Божої, цей час призначається для того щоб, по- перше,приготувати всі необхідні речі і предмети,потрібні для Літургії, а по другедуховно приготуватися до участі в Євхаристії.

Міністранти також допомагають в всіх потребах, які виникають навколо нашого храму: взимку, наприклад, очищаємо територію храму від снігу, зрізуємо сухі і непотрібні гілки на деревах, рубаємо дрова і виконуємо багато інших дрібних робіт. Щосуботи, після Служби Божої, збираємось на зустріч міністрантів, яку проводить наш настоятель о. Василь Жинський, під час якої, зосереджуючись у своїх думках, вдосконалюємо свої міністрантські навики і потім реалізовуємо їх на Святій Месі. Все це – заради слави Ісуса Христа і проголошення Його Святого Імені.

Наші міністранти беруть активну участь у з’їздах міністрантів, які організовує Вища Духовна Семінарія Святого Духа (м. Городок).

Ми  з радістю виконуємо свої функції, служачи біля Господнього вівтаря, і намагаємось робити все для того, щоб і ми, і наша парафія зростали  на основі моральних та духовних принципів.

Гранатюк Вадим