Менші Слуги Христа

МЕНШІ СЛУГИ ХРИСТА

12 01Міністрант є помічником під час відправлення Святої Меси та під час інших літургійних молебнів. Він, прислуговуючи священикові, знаходиться найближче до вівтаря, а тим самим і до Бога. Міністрант також є певним знаком. Своїм служінням показує, що кожен літургійний молебень, який правиться в храмі, є справою не лише священика, а й усієї парафії та всіх вірних!

У парафії свв. апостолів Петра і Павла, що у м. Кам’янці-Подільському, служать близько 20-ти міністрантів. Особливістю служіння у кафедральному храмі є те, що досить часто Службу Божу відправляє єпископ і це вимагає особливої підготовки при виконанні міністрантських завдань. На великі свята приїжджають семінаристи і показують приклад у служінні біля вівтаря, саме від них ми вчимось. Кожної суботи відбуваються зустрічі, які проводить вікарій парафії – о. Ігор Станіслав, на яких, зокрема, ми переглядаємо помилки і удосконалюємо вміння служити. Також старші міністранти своїм служінням показуть приклад молодшим та вчать їх правильному виконанню обов’язків.

12 02Щороку міністранти нашої парафії беруть участь у  реколекціях та мають різні виїзди, зокрема й на  міністрантські зустрічі, котрі організовує Городоцька семінарія. Міністранти нашої парафії намагаються добре піклуватися про гідне та красиве звершення Святої Меси та інших молебнів.

Войцехівський Мирослав