Міністрант у парафії

МІНІСТРАНТ У ПАРАФІЇ

 

10 3Сьогодні серед молоді стає все менш популярним регулярне відвідування храму, катехизи. А ще меншою популярністю користується служіння біля вівтаря – міністрантура.Можливо, сучасна молодь не бажає виставляти себе «на показ»: боїться уваги великої кількості людей, котрі до того ж можуть побачити  їхні помилки. Можливо, думають, що служіння біля вівтаря – цілком звичайна річ, що полягає лише в простій допомозі священику під час  літургійного обряду. Але це зовсім не так.

10 1 Міністрантура – особлива благодать бути майже найближче до вівтаря, бачити Святу Месу краще від інших, перебувати біля самого Ісуса. Перебуваючи біля вівтаря, тим самим маєш змогу більш глибше пізнати жертву Ісуса Христа за нас.

 

Я походжу з парафії Святого Станіслава, Єпископа і Мученика, котра знаходиться у м. Городок. З першого класу виконую у храмі обов’язки міністранта. Зараз уже третій рік, як призначений старшим серед міністрантів нашої парафії і хотів би розповісти про міністрантське служіння саме у нас.

10 2Отож, у даний час в нашій парафії є близько двадцяти п’яти міністрантів. Щоб усі наші дії під час служіння біля Господнього вівтаря були свідомими і впорядкованими, потребуємо постійної формації, навчання. Саме з цією метою щосуботи, за півтори години  до вечірньої Літургії, настоятель нашої парафії, о. Віктор Лутковський МІС, проводить зустрічі, присвячені нашому служінню.  Час від часу відбуваються також зустрічі відпочинкового характеру: спільні виходи у ліс, різноманітні ігри, катання на санках взимку, ну і, звісно ж, футбольні матчі – як між собою, так і з міністрантами інших парафій. Останній, наприклад, відбувся між міністрантами нашої парафії та ХФК «Сіон» (парафія Христа, Царя Всесвіту, м.Хмельницький). Також беремо участь у реколекціях і зустрічах міністрантів, що їх організовує Вища Духовна Семінарія Святого Духа, будинок якої знаходиться біля храму.

 

10 4Я вважаю що міністрантура є надзвичайно цікавою та корисною справою. І ми з радістю виконуємо це служіння, примножуючи та поглиблюючи свій духовний розвиток та дбаючи про духовне благо нашої парафії.

Надворний Андрій