Міністрант – людина, яка знаходиться близько до Бога

МІНІСТРАНТ – ЛЮДИНА, ЯКА ЗНАХОДИТЬСЯ БЛИЗЬКО ДО БОГА ПІД ЧАС СВЯТОЇ СЛУЖБИ…

 

5-6Міністрант – на перший погляд звичайне слово, але скільки в міністранта обов’язків: прийти за 30 хв. до Служби, щоб встигнути до неї підготуватися. Це може бути прочитати читання, перевірити чи все на своїх місцях, запалити свічки, під час служби все подати правильно, організувати урочисту службу (ця функція лежить на старшому міністрантові.) і.т.д.

 Велику роль і завдання в літургійній службі має старший міністрант. Старший міністрант має найбільше обов’язків: скликати зустріч, на якій готуємось до служби біля вівтаря, роздаємо функції, за які кожен міністрант несе відповідальність. Старший міністрант слідкує за Службою і як міністранти виконують свої функції , а коли він бачить, що інший міністрант щось не так робить, то він звертає на це увагу на зустрічах міністрантів. В нашій парафії св. Станіслава єпископа і мученика в Городку (центр) зустрічі міністрантів відбуваються кожної суботи 0 18.30. На цю зустріч можуть прийти усі хлопці, які закінчили 3 клас і хочуть служити Богові біля вівтаря. Щоб стати міністрантом, триває період в якому хлопці – кандидати готуються стати міністрантами. Пізніше за рішення настоятеля в Урочистість Христа Царя Всесвіту кандидат отримує комжу – біла одежа міністантів і стає повноцінним членом міністрантської спільноти. В нас є багато міністрантів, але їх водночас і мало тому, що приходять тільки у неділю, а під час звичайних буднів (а особливо під час літніх канікул), їх навіть не видно. Міністрант – повинен бути справжнім і надійним, щоб на нього можна було покластися, щоб сумлінно виконувати свої обов’язки.

 

Довірся Богові, щодо свого вибору. І ти зможеш бути міністрантом,і Бог тобі завжди скаже одне «так». Бо кожен може бути міністрантом, якщо цього захоче.

Міністрант це перша сходинка до твого покликання. Я міністрант і про це не жалію.

 

Ярослав Фуркевич