Байкери в Хмельницькому

Незвичайні гості в Хмельницькому

1 1На парафії Христа Царя Всесвіту, часто відбуваються зʼїзди та зустрічі різного характеру. Але таку подію, яка проходила 3-4 вересня парафіяни та сусіди храму бачать вперше. Справа в тому, що саме ця парафія приймала гостей, учасників 13 катинського мотопробігу, в якому цього разу взяло участь близько 80-ти осіб.

 

Учасники цього рейду вшановують памʼять загиблих та замордованих у другій світовій війні своїх земляків, а також ознайомлюються з особливістю тих країн і місць, які відвідують.

Ввечері 3-го вересня подвірʼя храму було заповнене мотоциклами та їх власниками, не бракувало також і людей, які прийшли подивитись на це дійство. Усім учасникам була організована вечеря та концерт, під час якого виступав гурт «Свет любви». Цього вечора панувала дружня та весела атмосфера, де господарі розмовляли з гостями, які радісно розповідали про свій пробіг та ділились враженнями від нашої країни.

Ця група культурних та доброзичливих людей розбила стереотип, що байкер – це аморальна та брутальна людина. Так як це були справжні християни, які розпочали наступний день рейду молитвою та Святою Месою, в своїх рядах ця громада мала брата монаха та священика, який духовно підтримує та супроводжує цей пробіг. Крім того байкери подарували іграшки та канцелярські товари, для потребуючих дітей.

Наступного дня деякі мотоциклісти погодились покатати по місту молодь, яка прийшла подивитись на цю подію. Попереду цих людей була ще довга дорога, оскільки загальний кілометраж пробігу складає 7050 кілометрів, тому мотоциклісти не затримались довго. Під кінець Меси отець настоятель Анатолій Білоус подякував байкерам, що погодились завітати до Хмельницького та заохочував кожного будувати історію побудовану на любові до Христа та братерській підтримці один одного, а учасники рейду в свою чергу подякували настоятелю та парафіянам за гостинний і теплий прийом та відкриту і радісну атмосферу. Також отець Анатолій запросив на наступний рік всіх учасників мотопробігу до Хмельницького, щоб разом молитись та ділитись радістю життя, яке нам дарую добрий Господь.

Фото та текст: кл. Ростислав Грабовський

1 21 31 41 51 61 71 81 91 101 111 121 131 141 151 161 17