Семінар спортивного душпастирства у м. Хмельницький

Семінар спортивного душпастирства

1 4На сьогоднішній день в нашій дієцезії є чимало форм душпастирства. Однак спортивне душпастирство – це нова форма діяльності у нашій Церкві. І саме цій темі був посвячений семінар організований о. Олегом Жаруком і Карвацьким Юрієм 27-28 серпня, який відбувався у Душпастирсько-реколекційному Домі ім. бл. о. Йоана Бейзима у м. Хмельницькому (Гречани).

        На семінар приїхали представники різних дієцезій, як священики так і світські особи, які мають відношення до спорту у своєму регіоні. Ціллю цієї події за словами о. Олега є розвиток спортивного душпастирства та ділення досвідом у цій галузі. Адже через спорт ми можемо не лише укріпляти тіло, але й громадити людей навколо Ісуса Христа, що є одним із пріоритетних завдань спортивного душпастирства. О 14.00 було відкриття зустрічі (о. Олег Жарук) далі були представлені наступні реферати:

– «Розвиток спортивного душпастирства Камʼянець-Подільської дієцезії» (Карвацький Юрій)

– «Дитячий футбол як спосіб формування майбутнього католика» (о. Микола Бєлічев)

– «ХФК Сіон – парафіяльна команда. Заснування і розвиток» (кл. Олександр Бурмістров)

– «ФК Кармель – парафіяльна команда Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію, м. Бердичів» – ( Максим Железницький).

Після цього мали слово представники інших дієцезій. Семінар передбачав також і духовний елемент програми такий як Свята Меса та адорація Пресвятих Дарів. Наступного дня було обговорення майбутнього спортивного душпастирства в Україні, а зокрема проведення Всеукраїнського чемпіонату з міні-футболу у 2015 році. В кінці семінару відбулись товариські матчі між командами, які приїхали на семінар, а ними були:      «Fraternitas», парафія Воздвиження Святого Хреста, м. Шепетівка – переможець Дієцезіального чемпіонату з футболу Камʼянець-Подільської дієцезії, ФК «Кармель», Всеукраїнський санктуарій Матері Божої Святого Скапулярію, м. Бердичів, «ВДС», Вища Духовна Семінарія Святого Духа м. Городок – фіналіст Дієцезіального чемпіонату з футболу Камʼянець-Подільської дієцезії та ФК «Альфа», парафія св. Йоана з Дуклі, м. Житомир. Переможцем цих змагань стали чинні чемпіони дієцезії команда «Fraternitas», друге місце зайняли ФК «Кармель», третє ФК «Альфа», і четверте «ВДС».

В підсумку семінару учасники домовились співпрацювати між собою на цій ниві душпастирства та організовувати міждієцезіальні турніри, кульмінацією яких був би всеукраїнський турнір з міні футболу серед католицьких команд.

Текст і фото: кл. Ростислав Грабовський

1 11 21 31 51 61 71 81 91 101 111 121 131 14