нові священики з нашої семінарії

Свячення Пресвітерату

1 12Восьмого червня 2013 року Церква збагатіла на трьох священиків. Ними стали: о. Анатолій Постолович, о. Ярослав Росочинський та о. Юрій Курдибаха зі згромадження Пасіоністів. Хлопці, які вперше прийшли в семінарію вісім років тому з метою розпізнати своє покликання, відтепер священики на взірець Христа.

З року в рік вони все більше пізнавали Бога, відкривали свої серця на Його Одвічне Слово. Вони захотіли присвятити своє життя служінню Всемогутньому Богу. Господь вибрав і покликав їх: «Не ви мене вибрали, а Я вибрав вас.» – говорить Господь в Євангелії від Йоана (Йн 15, 16). Від сьогодні вони стали на дорогу служіння Господу і людям, для уділення Святих Таїнств, для того, щоб Бог був прославлений через них.1 3

Свячення розпочались об 11 годині в катедральному храмі свв. ап. Петра й Павла, що в Кам’янці-Подільському. Головним служителем був дієцезіяльний єпископ Кам’янець-Подільський Леон Дубравський. З ним співслужив його помічник єпископ Радослав Змітрович. Також на Євхаристії були присутні священики з різних парафій, отці-настоятелі, рідні та близькі неопресвітерів, а також Вища Духовна Семінарія на чолі з отцем-ректором В’ячеславом Грумницьким. Після Євхаристії єпископ висловив слова подяки батькам, настоятелям та професорам семінарії за формування достойних кандидатів до священства.1 4 Також і вони самі дякують батькам за дар життя та міцний фундамент віри, на якому будувалось їхнє покликання до священства. Також священикам, які своїм прикладом заохотили їх присвятити своє життя служінню Богу. Настоятелю – за те, що підтримував їх на дорозі покликання. Отцю-ректору та професорам за формацію і знання, які отримали. Отцю-єпископу за уділення таїнства свячень.1 9 Також від імені усієї семінарійної спільноти хотів би подякувати й самим неопресвітерам – о.Анатолію та о. Ярославу – за приклад і служіння, яке давали нам протягом семінарійних років. Нехай Бог щедро уділяє свої благодаті, Святий Дух наповнює вас своєю міццю, а Христос стає прикладом служіння та любові. Довгих Вам і плідних років служіння!

Текст: кл. Роман Канонішен

Фото: кл. Вадим Здоров

1 2

1 11 51 61 71 101 81 111 12

1 13

1 14