Відпуст в семінарії

Семінарійний відпуст

1Подібно як апостоли очікували на пришестя Святого Духа, зібравшись у горниці, так само і семінаристи нашої семінарії згромадилися в каплиці на молитву і чування.  Відпуст розпочався в суботуо 21.00 годині вігілійною Службою Божою, котру очолив єпископ Леон Дубравський, котрий прибув до семінарії, щоб розділити радість  семінарійної спільноти.

 

Під час проповіді він пригадав для всіх нас знаменні слова Папи Івана Павла ІІ: «Вимагайте від себе навіть тоді, коли інші від вас не вимагають!», зазначаючи, що без цього  не може бути жодного духовного розвитку. Продовженням чування була Адорація Пресвятих Дарів, котра закінчилася після опівночі.

2 1

 

У неділю вранці семінаристи зібралися на Утреню, яку й заспівали на прославу Святого Духа. Після неї всі молилися перед Пресвятими Дарами. Адорація тривала майже до Святої Літургії, яка розпочалася о 12.00 годині. Цю урочисту Месу провадив ректор Інституту Богословських Наук о. Віктор Білоус. Головною темою проповіді, яку він виголосив до зібраних, була думка про сопричастя Святого Духа і заохочення, щоб у спілкуванні, котре відбувається між християнами, були присутні три основні риси: вільність, правда і любов.2 2

А о шостій годині розпочалася святкова вечеря. Цілу семінарійну спільноту можна було зустріти на вулиці, за семінарійним будинком, бо всіх об’єднало одне вогнище.  Головним блюдом вечора був шашлик. Але цей вечір був не тільки смачним, але і веселим: семінаристи грали на гітарі, співали побожні та народні пісні, танцювали і жартували. Всі ми просто були разом і розділяли спільну радість, котра є даром Святого Духа!

Текст: кл. Олександр Пухальський

Фото: кл. Вадим Здоров

2 32 42 52 62 72 82 9

 2 10