Зустріч семінаристів у Бердичеві

Паломництво римо-католицьких семінарій до Санктуарію Матері Божої Бердичівської

 

18

18 квітня 2013 року в м. Бердичеві відбулась дуже важлива подія в житті Римо-Католицької Церкви – з’їзд римо-католицьких семінарій України, якому передувало зібрання конференції єпископату України. Цього дня у Всеукраїнському Санктуарії Матері Божої Бердичівської зібралось близько 100 семінаристів разом зі своїми ректорами та вихователями.

Програма розпочалась о дев’ятій ранку молитвою «Годинки до Матері Божої», на якій були також присутні наші єпископи. Далі в нижньому храмі була конференція на тему: «Марія як приклад віри у формаційному процесі в семінарії». Після конференції семінаристи молились Розарій під час виставлення Пресвятих Дарів, який проводила наша семінарія. Об 11:30 розпочалась Свята Меса, в якій взяли участь також єпископи України, головним целебрансом був архієпископ Анжей Дзеньга, ординарій Щечінсько-Камєнськей дієцезії. Отець-єпископ виголосив проповідь, в якій зосередив увагу на ролі віри в житті Марії та поділився своїм досвідом віри щодо істин Католицької Церкви. Після Служби всі згромаджені молились молитвою «Протягом дня», яку проводила семінарія Redemptoris Mater (неокатехуменат).

Наступним пунктом програми був обід, який відбувався за містом Бердичевом, після обіду всі семінаристи разом зі своїми вихователями молились Коронку до Божого Милосердя, яку проводили семінаристи Київсько-Житомирської дієцезії, далі смажили сардельки на вогнищі. Під час цього пункту програми семінаристи мали можливість поспілкуватись між собою, ділячись особливостями семінарійного життя. О 17:00 всі знову згромадились в Храмі Матері Божої Бердичівської на молитву «Вечірню», під час якої ректор Ворзельської семінарії о. Ян Слєповронський виголосив проповідь, зосередивши увагу на етапах релігійного життя Богородиці. Останнім пунктом програми була молитва відання Пресвятій Богородиці семінарійної формації.

Як зазначив митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, це була перша, але не остання зустріч всіх семінарій, і висловив надію, що це ввійде у добру традицію на майбутнє.

Ми були дуже раді зустрітись з нашими братами з інших семінарій, щоб разом молитись до Матері Божої та ділитись радістю покликання до священства, адже незабаром ми будемо спільно працювати на ниві священства та ділитись уже радістю священицького життя.

 

Текст: кл. Ростислав Грабовський

Фото: кл. Вадим Здоров

18

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

19

20

21