День Молоді в Житомирі

XXI День Молоді Києво-Житомирської дієцезії

100 9809

 

Ось уже 21 рік поспіль у Вербну Неділю в Києво-Житомирській дієцезії відбувається День Молоді. Цьогоріч гаслом Дня Молоді були слова: «Коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, (…) то спасешся» (Рим 10, 9). 

 

      Це свято згуртувало близько 600 молодих людей, серед яких були наші семінаристи: дк. Ярослав Росочинський, кл. Ростислав Грабовський та кл. Дмитро Розовський.

Програма розпочалась у п’ятницю, 22 березня, в катедральному храмі св. Софії. Вступне слово сказав єпископ-емерит Ян Пурвінський, далі було представлення парафій. Також у цей день була Хресна Дорога, Свята Меса та адорація Пресвятих Дарів.

 

З погляду на погодні умови, програма наступного дня відбувалась у храмі св. Софії.  У суботу день розпочався Месою, далі були катехизи, обід та перегляд фільму «Тьма». Останнім елементом програми був молебень світла і води та урочисте Визнання Віри.

Вербна Неділя розпочалась зібранням молоді та парафіян біля храму св. Яна з Дуклі. Далі всі процесією вирушили до катедрального храму, в якому звершилась Меса на закінчення Дня Молоді.

Попри холодну і зовсім невесняну погоду, під час цих трьох днів тривала тепла та радісна атмосфера, яку створювали організатори і підтримувала молодь. Неофіційним девізом Дня Молоді були слова: «Вірити – не соромно, соромно – не вірити», які періодично і голосно виголошували всі учасники.

Під час дня молоді особлива увага приділялася ролі віри в житті християнина, зокрема молодої людини, яка є майбутнім Церкви. Крім того, вся програма цих днів зосередження заохочувала до визнання та втілення в життя того, у що ми віруємо.

Текст: кл. Ростислав Грабовський

Фото: Владислав Гребнюк та www.denmolodi.zhitomir.org

dsc03869

dsc03882

DSC05387

DSC05389

DSC05401

DSC05403

DSC05475

DSC05511

DSC05518

img 8348

img 8377

izobrazhenie

izobrazhenie