реколекції в нашій семінарії

 

Великопісні реколекції в семінарії та уділення послуг лекторату*  і аколітату*

 

2

Великий Піст є дуже благодатним часом для людини, яка готується зустріти Ісуса Христа Воскреслого, і в цьому їй допомагають реколекції, які відбуваються саме в цей період. Не виключенням є і семінаристи, які з 12 по 16 березня переживали час поглибленої молитви і зосередження. Реколекції для нас проводив о. Олег Кондратюк OCD, а темою були слова: «Розпізнай своє покликання».

     Кожен семінарист, який приходить до семінарії вже напевно має покликання до священства, але отець реколекціоніст зосередив увагу на тому, що і в покликанні до священства є своє покликання до конкретної та особливої діяльності. Для прикладу навів слова святого апостола Павла: «І він сам настановив одних апостолами, інших – пророками, ще інших – євангелистами і пастирями, і вчителями». (Еф 4,11). На протязі 5-ти днів реколекцій ми роздумували над тим, що Святе Письмо говорить про покликання, як нам в майбутньому знайти своє місце та рід заняття на парафії,  а навіть як ми повинні співпрацювати з Божою волею вже сьогодні, для того, щоб реалізувати Його план в конкретному місці і часі. Бо навіть не маючи таїнства Священства семінарист повинен придивлятись, де може себе реалізувати з тими дарами, талантами, здібностями, знаннями, якими обдарував його Бог. А також о. Олег показав, як ми своїм служінням можемо преобразити себе, парафію, Україну, Церкву, а навіть цілий світ. 

Важливим моментом кожних великопісних реколекцій є прийняття лекторату та аколітату третьокурсниками і четвертокурсниками відповідно. Цих послуг семінаристам уділив єпископ-помічник Камянець-Подільської дієцезії Радослав Змітрович, який очолив Святу Месу.

 Текст і фото: кл. Ростислав Грабовський

57

Лекторами стали:

Поліщук Сергій

Шаргало Адрій

Карапетян Олександр

Здоров Вадим

Константінов Петро

Чернецький Микола МІС

Шаргало Андрій

Драгомерецький Валерій МІС

 

56

Аколітами стали:

Гал Юрій

Вишньовський Микола

Лапшин Сергій

Драгомерецький Вадим

Бистрицький Микола

Сідлецький Андрій МІС

Фізер Євген

 

*Що таке лекторат та аколітат Ви можите прочитити в рубриці : Структура навчання

      Ьільше фотографій дивіться в галереї

1

12

28

44

55