Інтернат

 

Душпастирське служіння у школах-інтернатах

Уже одинадцять років поспіль семінаристи духовної семінарії в Городку відвідують Соколівську, а з 2008 року і Солобковецьку школи-інтернати Ярмолинецького району Хмельницької області. Розпочав це душпастирське служіння ще в 2000 році семінарист В’ячеслав Федоров.DSC 2275

У чому ж полягає це служіння? Клерики, які добровільно бажають відвідувати школи-інтернати майже щонеділі проводять для дітей катехизи, а деяких дітей готують до Хрещення та Першого Причастя. Семінаристи також проводять різні свята, наприклад, Святого Миколая, Різдвяні сценки зі співом колядок, інсценізовані Хресні Дороги і різні конкурси та ігри з активною участю дітей.

Діти з радістю відвідують катехизи та охоче беруть участь у них, і, звичайно, з нетерпінням чекають наступної зустрічі, запитуючи: «Коли ви ще до нас приїдете?» Така форма душпастирства має велике значення для самих семінаристів, оскільки вони набувають практики у катихизації та роботі з дітьми.

DSC 0933

Приблизно раз на місяць приїжджає священик та звершує для дітей Святу Літургію, де також є можливість сповіді.

Вчителі в обох цих школах-інтернатах добре ставляться до семінаристів, допомагають зібрати дітей у класи перед уроком катехизи чи провести якийсь захід.

Ще не менш важливим і вартим уваги є те, що семінаристи організовують літні відпочинки для дітей. Першим такий відпочинок організував у 2006 році в селі Вербовець семінарист Олександр Мазур. Варто подякувати вчителям, які влітку жертвують частиною своєї відпустки і погоджуються поїхати на відпочинок, організований семінаристами, щоб допомогти провести його добре та з користю для дітей.

DSC 4754

Відповідальні за служіння в цих дитячих будинках змінюються, як вже було сказано вище. Першим був В’ячеслав Федоров, а після нього – Олександр Мазур, потім Михайло Мірошник, Павло Шендера, Олег Жарук, Олександр Садовий, Сергій Лапшин, Олег Байдацький…

DSC 4740

DSC 4735

DSC 2335